Zeer geslaagd Oranjefestival Apollo’68 in Hensbroek

Algemeen
Passie voor de bal.
Passie voor de bal. (Foto: Theo Annes)

Bij voetbalvereniging Apollo’68 werd zaterdag 15 mei een Oranjefestival gehouden voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar oud. Zowel leden als niet-leden konden zich gratis aanmelden.

Nadat alle negentig enthousiaste deelnemers op het complex waren, werd begonnen met een warming up onder bezielende leiding van 32-voudig international Ron Vlaar. Zoals het bij de echte Oranje-elftallen gaat, werd daarna het Wilhelmus gespeeld (en door sommigen gezongen). Met alle kinderen op een rij was dit een fantastisch gezicht en een goed begin van de ochtend.

In door de KNVB geleverde hesjes met daarop de namen van Oranje internationals, werden daarna verschillende voetbalvormen afgewerkt. Met een mooie afwisseling van partijspelen tot pionschieten en van gatenbord schieten tot bal afpakken werden de kinderen op verschillende voetbal specifieke manieren uitgedaagd. Bij alle vormen werd veel inzet getoond en ook veel gelachen.

Nadat alle voetbalvormen waren afgewerkt, kregen de winnaars per leeftijdscategorie een prijs uitgereikt door Ron Vlaar. Naast de mooie herinnering die de kinderen al hadden opgedaan, kregen zij een certificaat met de handtekeningen van Frank de Boer, Sarina Wiegman en Ron Vlaar en een unieke Apollo’68 bidon mee naar huis.

Al met al was het een zeer geslaagde ochtend. Voor de door Apollo’68 gemaakte foto’s en livestream kunt u terecht op https://www.apollo68.nl/ en/of de Facebookpagina van Apollo’68.

Als uw kind op zoek is naar een leuke sport, die hij/zij kan beoefenen met andere kinderen en daarbij wordt begeleid door enthousiaste trainers en begeleiders, dan is hij/zij van harte welkom om lid te worden bij Apollo’68. Stuur hiervoor een e-mail naar vtz@apollo68.nl.