Nick tevreden over race in Oschersleben

Algemeen
Nick tracht zijn plek vast te houden.
Nick tracht zijn plek vast te houden. (Foto: Erik de Ruijter)

Nick Vlaar zijn tweede en derde race stonden 19 en 20 juni op het programma, op het Duitse circuit in Oschersleben. Vrijdag een vrije training en meteen een eerste kwalificatie.

Het was dat weekend flink warm met temperaturen rond de 35 graden en een hoge asfalt temperatuur.

“Hierdoor reden we op iets zachtere banden voor de grip”, laat Nick weten. “In de eerste kwalificatie reed ik met een 1.29,5 naar een vijfde tijdelijke startplek. Met dit resultaat was ik tevreden. Zaterdag was na mijn tweede kwalificatie, 1.29,0, de vijfde startplek zeker, met miniem verschil achter de Top-3.

Problemen

In de eerste race klom Nick na een goede start en een sterke beginfase op naar de derde positie. “Na drie rondes werd ik ingehaald door Frank Nieman, ik bleef zeven rondes lang in zijn wiel. Helaas kreeg ik in de tweede helft van de race problemen met de grip door de warmte en moest een gaatje laten vallen. Met een vierde plek over de finish was ik tevreden, maar baalde er natuurlijk van dat ik Frank niet bij kon houden.”

Evaluatie

Na de race evalueerde het team over wat de oorzaak was en de mogelijke oplossing. “We maakten een plan om dit grip-probleem aan te pakken, maar konden dit helaas nog niet doen voor de race van zondag. Ik moest dus mijn uiterste best doen om in de tweede race een beter resultaat te halen met dezelfde setup. Ik had wederom een goede start en haakte aan bij de podiumplaatsen. Jammer genoeg verliep de race bijna hetzelfde als de vorige en moest ik genoegen nemen met de vierde plaats wel met een flinke voorsprong op de rest van het veld.”

Vierde

Met de twee vierde plekken staat de Obdammer motorcoureur ook vierde in het kampioenschap. “We hebben de laatste tijd aardig progressie gemaakt, waardoor ik het gevoel heb dat we nu dicht tegen de Top-3 aanzitten en het verschil steeds kleiner wordt. Het lukt mij elke keer sterk te starten en in het begin van de wedstrijd vooraan mee te doen. We gaan nu hard aan de slag om het laatste stukje snelheid te vinden, zodat ik langer voorin mee kan doen in de kopgroep. Ik ben erop gebrand daarvoor te gaan en samen met het team doen we ons uiterste best de juiste instellingen te vinden zodat ik mee kan strijden voor de podiumplaatsen.”

Twee races in Nürburgring

De volgende twee races worden gereden in Nürburgring op 3 en 4 juli. “Voor mij is dit een nieuw circuit, waardoor ik het zie als een uitdaging!, sluit Nick af.