Klooikaart afstrepen van de Westfriese Bibliotheken

Algemeen
Schrijver Simon van der Geest, hier op de Museumstoomtram, reikt persoonlijk een prijs uit.
Schrijver Simon van der Geest, hier op de Museumstoomtram, reikt persoonlijk een prijs uit. (Foto: aangeleverd)

Als donderdagmiddag 8 juli de schoolbel van de Bonifatiusschool in Spanbroek klinkt, rennen de kinderen blij naar buiten: vakantie! Medewerkers van de Westfriese Bibliotheken delen op het plein Klooikaarten uit vol lees- en doe-tips en een winactie voor de zomer. 

“Kom bijvoorbeeld naar gratis activiteiten in de DigiLABs, download de schatkaart en maak een tijdreis door West-Friesland, maak het spannende reisverhaal af van schrijver Simon van der Geest, of reis in een boek naar elke bestemming die je wenst (vraag de bibliotheekmedewerker om advies)”, reikt Paula Orme van de Westfriese Bibliotheken een aantal ideeën aan voor de kids. “Streep op de Klooikaart af wat je gedaan hebt en lever deze uiterlijk 31 augustus in bij jouw bibliotheek met een foto of ander resultaat. Deelnemers tussen de 8 en 12 jaar die in de gemeenten Opmeer, Koggenland, Medemblik Stede Broec, Enkhuizen of Drechterland wonen, maken kans om het boek Het Werkstuk – of hoe ik verdween in de jungle van Simon van der Geest te winnen. Hij komt het persoonlijk overhandigen aan de gelukkige winnaar op 1 september!”

Nog een zomertip van Paula: “inbegrepen in het abonnement kun je e-books en luisterboeken lenen voor je smartphone, tablet of e-reader. Er zijn ook jeugdtitels beschikbaar. Deze titels verdwijnen automatisch van je apparaat als de uitleentermijn verstrijkt, tenzij je ze verlengt, dus geen risico op ‘telaatgeld’. Tot je 18e is het bibliotheekabonnement gratis. Kijk op www.westfriesebibliotheken.nl/klooien voor meer tips. Daar kun je ook zelf de Klooikaart downloaden. Of haal er een bij de Westfriese Bibliotheken.”