Problemen voor Nick Vlaar in Assen

Algemeen
Nick racet over de baan.
Nick racet over de baan. (Foto: Erik de Ruijter)

Nick Vlaar uit Obdam benutte vrijdag 10 september zijn trainingsdag als voorbereiding op race 9 van zaterdag 11 september en zocht met zijn team naar een betere afstelling van zijn motor.

“In de twee ochtendsessies leek het erop dat we op de goede weg waren. In de middag wilden we dit verder uitbouwen. Helaas ging het in de tweede ronde mis. In de sessie ervoor lekte een motor olie op de baan. Dit was schoongemaakt en er was grid over gestrooid. Ik remde naast dit grid-spoor waar normaal gesproken geen olie hoort te liggen. Maar dit was wel het geval. Dit had een crash tot gevolg. Met mij was gelukkig niets aan de hand, maar de motor is met hoge snelheid in de grindbak gegleden. Terug in de pitbox bleek de motor veel schade te hebben en moesten er extra onderdelen gehaald worden. Na hard werken was de motor ‘s avonds weer gereed voor de volgende racedag.”

In de eerste kwalificatieronde zaterdag bleek de motor nog wat elektronische problemen te hebben. De hele sessie is het team bezig geweest om dat te verhelpen. In de tweede kwalificatie reed Nick de eerste vier rondes zonder storingen, maar in ronde vijf toch weer een storing. “Gelukkig kon ik in de eerste vier rondes een zesde startplek bemachtigen wat de schade wat beperkte.”

Na de tweede kwalificatie gaf de software aan dat er twee sensoren stuk waren, die waren vervangen in de hoop dat alles verholpen was. Een uur voor de race was er een flinke regenbui waardoor de baan nat was. “Voor en tijdens mijn race was er geen regen, maar de baan was nog wel nat en ik ging met regenbanden het circuit op. In de eerste ronde wist ik mij goed te positioneren in de kopgroep en probeerde niet te veel risico te nemen. Maar pech bleef ons achtervolgen en door een elektronische storing moest in de race beëindigen in de tweede ronde. Ik baalde uiteraard enorm, maar wist dat ik niets meer kon doen.”

De Obdammer rijdt 2 oktober zijn laatste dubbele race. “Ik ben ervan overtuigd dat op die vrijdag alle problemen verholpen zijn, zodat wij ons vol kunnen richten op het racen.”