Nieuw initiatief - Kidsclub Hensbroek - met succes van start gegaan

Algemeen
Initiatiefneemsters Vanessa (linksvoor) en Esther (rechtsvoor) hopen dat de Kidsclub gaat leven in Hensbroek en Wogmeer.
Initiatiefneemsters Vanessa (linksvoor) en Esther (rechtsvoor) hopen dat de Kidsclub gaat leven in Hensbroek en Wogmeer. (Foto: Fer Korver Fotografie)

HENSBROEK - Wat was het leuk! Woensdag 15 september is de Kidsclub Hensbroek van start gegaan. De opkomst was goed voor een eerste keer. Tien enthousiaste kinderen zijn naar Dorpshuis De Oude School gekomen en hebben twee uur lang genoten van spelletjes (onder meer ‘krantje mep’ en ‘moordenaartje’) en samen knutselen. Er was een hoop lol met elkaar.

Het is toch veel leuker om samen spelletjes te doen?

Initatiefneemsters Esther Buskermolen en Vanessa Appelman kijken terug op een goede vuurdoop. Vanessa: “Natuurlijk was ik nerveus of er wel kinderen zouden komen, ouders zijn al zo druk met school en sportclubjes. Ik hoop dat de Kidsclub de komende tijd gaat leven bij de kinderen en in het dorp.” Dat is volgens Esther dan ook de voornaamste reden voor het oprichten van deze club: “We misten een fijne plek voor de jonge kinderen (tussen de zes en twaalf jaar) van Hensbroek en Wogmeer om samen te komen hier in het dorp. Het is toch veel leuker om samen spelletjes te doen en uitdagingen aan te gaan?”

Club is van het dorp

Het idee is dat de Kidsclub van iedereen wordt. Esther licht toe: “De Kidsclub is niet van ons, maar van het dorp. We willen daarom alle enthousiaste (groot)ouders, tantes, neven en andere buurtbewoners vragen om hun steentje bij te dragen. Gewoon, door eens in de paar maanden een paar uurtjes samen met de kinderen te doen wat jij leuk vindt. Of door het materiaal of de koekjes te sponsoren. Alles helpt.”

Dus ben je timmerman? Timmer dan samen iets. Heb je een yoga- of beautysalon? Kom dat dan een uurtje doen. Maar je kunt ook een bordspelletjesmiddag organiseren, een zandkasteelbouwwedstrijd of een speurtocht door het dorp. Vanessa klinkt overtuigd: “Ik weet zeker dat de mensen in Hensbroek en de Wogmeer creatief en betrokken zijn. Met weinig moeite kun je al veel bereiken.”

Subsidieaanvraag

De Kidsclub is elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend en meedoen kost nu nog € 2,50 per kind (inclusief limonade en een koekje). Vanessa: “We zijn bezig met een subsidieaanvraag bij de gemeente Koggenland voor 2022 om deze kosten iets te kunnen verlagen. Dat ziet er tot nu toe positief uit.”

Meer info vind je op www.facebook.com/Kidsclub-Hensbroek.

De kinderen hadden een hoop lol met elkaar en speelden allerlei leuke spelletjes.