Winterseizoen ijsbaan start weer

Algemeen
Het winterseizoen van ijsbaan De Meent start op 9 oktober.
Het winterseizoen van ijsbaan De Meent start op 9 oktober. (Foto: Alkmaar Sport)

ALKMAAR - Zaterdagmiddag 9 oktober opent ijsbaan De Meent haar deuren. Vanaf zaterdagmiddag 12.10 uur kan er weer volop geschaatst worden. 

De ijsmeesters van Alkmaar Sport werken de klok rond om een snelle baan neer te leggen. De ijsvloer begint inmiddels goed vorm te krijgen. Schaatsen in de winterzon op de halfoverdekte 400-meterbaan, geeft het echte wintersportgevoel. Voor veel schaatsers een heerlijke manier om in conditie te blijven of om te trainen met de hoop dat er een strenge winter met natuurijs komt. 

Sneak preview 

Tijdens Alkmaar Ontzet op vrijdag 8 oktober is de ijsbaan extra geopend. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn alle schaatsfans van harte welkom om de ijsvloer voorafgaand aan de opening van het seizoen alvast te proberen. De Meent sluit deze dag van 11.00 tot 13.00 uur het zomerseizoen af met ‘Zomerschaatsen voor Senioren’ in de ijshal. 

Herfstvakantie

Samen schaatsen is veel leuker. Vandaar dat ook dit seizoen een Bring a Friend actie op de agenda staat. Wie in de herfstvakantie van 16 tot en met 24 oktober een vriend of vriendin meeneemt, ontvangt 50% korting op het tweede toegangskaartje én 50% korting op de huur van het tweede paar schaatsen.

Buffelavonden

Dit seizoen staan er 17 Fortysix Buffelavonden op de agenda. Een buffelavond betekent schaatsen, schaatsen en doorschaatsen. Het buffelen vormt een ideale training ter voorbereiding op mogelijk natuurijs of een alternatieve tocht in Oostenrijk of Zweden. De voorrijders hebben rondetijden tussen de 42 en 60 seconden. Schaatsers kunnen de voorrijders volgen of afzakken naar een langzamer tempo. Deelnemen is gratis, er is enkel een regulier toegangsbewijs tot de ijsbaan vereist. 

Bezoek

Om te komen schaatsen is geen coronatestbewijs nodig. Vooraf reserveren is dit seizoen niet nodig. Tickets zijn te koop via de kassa via www.demeentalkmaar.nl