Hoe kies ik de juiste zorgverzekering?

Algemeen
ACN & MZA helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.
ACN & MZA helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. Foto: aangeleverd

U heeft nu zo’n twee weken geleden uw nieuwe voorstel voor de zorgverzekering voor 2022 ontvangen. Mogelijk heeft u al actie ondernomen en zich verdiept in uw aanbod. Of heeft u via uw adviseur al een afspraak gemaakt om uw voorstel te bespreken. Maar of u nu zelf gaat kiezen voor een nieuwe zorgverzekering of u graag laat adviseren, het is goed om op voorhand een aantal zaken op een rijtje te zetten.

Wat verwacht ik van mijn zorgverzekering?

* Een goede leidraad voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekering zijn uw antwoorden op de volgende vragen:

* Welke zorg denk ik in het komende jaar nodig te hebben?

* Wil ik zelf kunnen bepalen naar welke zorgverlener ik ga?

* Verwacht ik vaker naar de tandarts te gaan dan de periodieke controle?

* Welke aanvullende verzekeringen denk ik nodig te hebben?

*Hoeveel eigen risico wil ik betalen?

Wanneer u voor uzelf de antwoorden op deze vragen helder heeft kunt u zich gaan verdiepen in het aanbod.

Prijs is niet het belangrijkste, aanvullende verzekeringen wel

Natuurlijk moet de zorg voor u zoveel mogelijk betaalbaar blijven, maar een passende zorgverzekering levert u op de lange termijn meer voordeel op dan een goedkope. Een zorgverzekering die rekening houdt met uw wensen en situatie vermindert het risico op het maken van extra kosten. In de keuze van aanvullende verzekeringen wordt het verschil gemaakt. Daarbij is het belangrijk om voor uzelf helder te hebben welke behoefte u heeft. Maakt u gebruik van fysiotherapie? Heeft u bij de tandarts vaak aanvullende behandelingen? Dit zijn allemaal zaken die de keuze voor aanvullende verzekeringen bepalen. Door te kiezen voor de aanbieder die uw wensen het beste vertegenwoordigd en dit doet bij zorginstellingen die u zelf kunt kiezen (m.a.w. vrije zorgkeuze) past uw zorgverzekering beter bij uw behoefte.

Laat keuzestress uw keuze niet beïnvloeden

Zoveel aanbieders, zoveel voorwaarden. In het grote aanbod kunt u wel eens last krijgen van keuzestress en het vergelijken van de voorwaarden kan een tijdrovende klus worden. Het aanbod van de ene zorgverzekeraar is de andere niet en wat betekenen al die voorwaarden nu precies? Uit wanhoop wordt vaak dan maar een keuze gemaakt. Maar of u dan het best passende aanbod heeft gevonden?

ACN & MZA helpen u hier graag bij. Samen met een adviseur bespreekt u uw wensen en behoefte. Uw adviseur gaat voor u op zoek naar de juiste aanbieder die hierbij het beste past. Meer weten? Beantwoord via mza.nl/zorgverzekering 5 simpele vragen en ACN & MZA uit Enkhuizen helpen u verder.