Aanmelden Runnersworld-Polderloop van ARO’88 in Obdam

Algemeen
Heeft u zich al ingeschreven voor de Runnersworld-Polderloop van ARO'88?
Heeft u zich al ingeschreven voor de Runnersworld-Polderloop van ARO'88? (Foto: Kradowsky)

Atletiekvereniging ARO’88 is, na de geslaagde Estafetteloop Koggenland in oktober, begonnen met de voorbereiding van het volgende sportieve evenement: de Runnersworld-polderloop. Die wordt gehouden op zondag 6 maart 2022. 

De organisatie hoopt dat corona niet opnieuw roet in het eten gooit, zoals in maart 2021 gebeurd is. Vanzelfsprekend houdt iedereen zich, als de loop door kan gaan, aan de dan geldende regels van het RIVM.

De Polderloop heeft een lange traditie en is een sportief én gezellig evenement voor jong en oud, en voor ervaren en beginnende hardlopers. Kinderen tot en met 9 jaar kunnen meedoen aan de kilometerloop, kids van 10 tot en met 15 jaar lopen drie kilometer. Deelnemers van 16 jaar en ouder kunnen kiezen tussen de vijf en tien kilometer.

Liever wandelen dan hardlopen? Dat kan ook. Voor wandelaars is een mooie route van tien kilometer uitgezet met halverwege koffie of thee en een toilet.

Alle deelnemers gaan met een leuke herinnering naar huis; de snelste hardlopers in elke categorie winnen mooie prijzen. Bovendien wordt een taart verloot onder de gezinnen die met minimaal drie gezinsleden meedoen aan één van de hardloopwedstrijden.

De start vindt plaats op het sportcomplex van Victoria in Obdam, ingang tegenover het station. Daar eindigen de deelnemers ook. De kinderen beginnen aan hun kilometer of drie kilometer om 10.00 uur. De 5 kilometer start om 10.30 uur en als laatste de tien kilometer om 11.15 uur. De wandelaars mogen starten tussen 09.00 en 10.00 uur.

Inschrijfgeld voor de jeugd tot en met 15 jaar is 3 euro, vanaf 16 jaar 7 euro. Onder de voorinschrijvers wordt een aantal mooie planten verloot. Wandelaars schrijven zich ter plekke in en betalen 6 euro, kinderen tot en met 12 jaar wandelen gratis mee.

Inschrijven voor de hardloopwedstrijden is mogelijk via www.inschrijven.nl 

Goed voorbereid aan de start verschijnen, maar nog geen lid van een loopgroep? Train een keer mee met de loopgroep van ARO op dinsdag en/of donderdag van 19.30 tot 20.45 uur. Misschien is een lidmaatschap wel heel leuk? Kijk voor andere activiteiten en meer informatie op www.aro88.nl .