Reunie (M)Ulo/Mavo Beemster

Algemeen
Het markante gebouw aan de Leeghwaterstraat. De naam dankt de school aan de opvallende kleur.
Het markante gebouw aan de Leeghwaterstraat. De naam dankt de school aan de opvallende kleur. (Foto: onbekend)

Vrijdagmiddag 27 mei (15.00-17.30 uur) wordt in sporthal de Kloek in Middenbeemster een reünie gehouden voor alle belangstellenden. Aanleiding is het honderdjarig bestaan van het markante witte gebouw aan de Leeghwaterstraat. Hoofddoel van deze activiteit is ontmoeting. De honderden schoolfoto’s zullen daarbij ongetwijfeld een aanknopingspunt zijn.

Ingezonden

De MULO is kort na 1919 gestart. Aanvankelijk als proef in diverse locaties in Middenbeemster. De behoefte bleek echter zo groot dat in januari 1922 de eerste steen gelegd werd voor de echte school.  Nog datzelfde jaar kon de eerste leergang van start gaan. De school heeft tot 1993 gefunctioneerd. Toen ging de kleine regionale school ten onder aan de opkomst van de Scholengemeenschappen in de omgeving. De leerlingen konden hun opleiding nog wel afronden in Purmerend. Van heinde en verre uit de regio kwamen leerlingen naar de school. Dikwijls verenigden zij zich op de fiets op verzamelpunten (Noordbeemster was zo’n punt) om zo samen naar de Buurt te fietsen.

Belangstellenden kunnen zich via www.visitbeemster.nl. opgeven en de eigen bijdrage van vijf euro betalen. Informatie is verkrijgbaar bij de initiatiefnemer: Geert Heikens: heikoheikens@outlook.com. Foto’s, verhalen en deelnemerslijst zijn in te zien op www.binnendijks.nu