Kerst is... Grenzenloos

Nieuws
Koor Grenzenloos maakt altijd een belevenis van haar concerten. (Foto: aangeleverd)
Koor Grenzenloos maakt altijd een belevenis van haar concerten. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OBDAM – Iets bijzonders meemaken? Velen weten het al jaren: de kerst-optredens van koor Grenzenloos uit Obdam zijn een belevenis. Een bezoek aan een van de kerst-optredens van dit kleine, maar krachtige koor, is voor hen inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Wie het concert wil bijwonen in het Brakenkerkje, Dorpsstraat 38 in Obdam, kan in de voorverkoop kaarten bestellen.
De koorleden treden 21 december op met Kerst is…Grenzenloos. Het jaar loopt ten einde. Hét moment om even stil te staan wat is geweest én een blik te werpen op wat komen gaat. Dit jaar neemt het koor het publiek hierin mee aan de hand van tegeltjeswijsheden en spreuken. Het lijken open deuren, maar zijn vaak ook zo waar. Verteld vanuit het hart en voor velen ongetwijfeld herkenbaar. Het belooft een sfeervolle avond te worden, waarop bezoekers in twee delen genieten van kerstnummers en andere sfeervolle nummers uit het veelzijdige repertoire.
Het kerstconcert met aansluitend een sing-in heeft Grenzenloos 22 december op het programma staan. Voor de pauze zingen de koorleden verrassende kerstnummers. Na de pauze volgt de sing-in. Tal van bekende (kerst)nummers zingt men eenvoudig mee. De songteksten verschijnen op de muur door een beamer. Dit traditionele doe-het-zelf-concert staat al vele jaren garant voor een bijzondere en zeer geslaagde avond. Het dak gaat er gegarandeerd af. De stoelen gaan aan de kant en maken plaats voor statafels. Het combo transformeert in een spetterende band en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.
Beide concerten beginnen om 20.15 uur. Een entreekaart kost 10 euro. Bestellen kan via info@koorgrenzenloos.nl of bel 0229-581891.
Grenzenloos kent zijn oorsprong in Obdam, maar dankzij de muzikale aantrekkingskracht bestaat de groep uit een zorgvuldig samengestelde regionale selectie van twaalf vocalisten. De zeven zangeressen en zes zangers staan onder leiding van Rens Boerke. Een combo van drie muzikanten zorgt voor de begeleiding. Daarnaast nemen ook leden van het koor, die meer noten op hun zang hebben, regelmatig de gitaar, bas, dwarsfluit of saxofoon ter hand.