Bezorger Zino zet traditie voort - Krantenwijk al zeven jaar in familie Bruin

Nieuws
Zino brengt het Groene Hart rond in zijn eigen wijk. (Foto: JH / Rodi Media)
Zino brengt het Groene Hart rond in zijn eigen wijk. (Foto: JH / Rodi Media) rodi.nl

OPMEER – Zino Bruin (13) bezorgt voor Rodi Media het Groene Hart in zijn eigen wijk in Opmeer. "Mijn zussen Milou (19) en Jente (17) liepen deze krantenwijk ook. Ik nam het stokje zo'n twee jaar geleden over en zet deze traditie voort. Zo verdien ik een aardig centje bij."
Zino loopt niet alleen kranten, maar gaat zomers ook de bollen in. "Ik werk dan in de schuur of kas. Alles spaar ik op. Zo kocht ik laatst een computer voor mezelf." De Opmeerder oogt als een rustige jongen en fietst elke dag naar het OSG in Hoorn, waar hij in de tweede klas zit. "Ik doe daar een technasium opleiding. Het gymnasium, maar dan zonder Grieks en Latijn en ik volg daarvoor in de plaats techniek. We zijn op school bezig met een project van de gemeente Hoorn. Het station krijgt een nieuwe inrichting en wij kunnen dan in groepjes onze plannen presenteren."

Interesse

De scholier houdt van gamen. Hij speelt graag Over Watch, CS: Go en Ark. Dat zijn schietspellen en een survivalspel. "Maar ik kijk ook graag naar Expeditie Robinson. Het lijkt mij wel wat om te overleven in de natuur. Zelf je eten vinden, kampvuur maken en een huis bouwen. Wie weet lukt het mij om een keer mee te doen met dat programma. Lijkt me geweldig!" Ook is Zino actief bezig. Hij tennist bij Hoog-Op. "Ik vind dat ik het momenteel wel goed doe", zegt hij. "Ik draai aardig mee in de voorjaar- en najaarcompetitie." Ook houdt hij erg van verre vakanties. "We zijn met het gezin in diverse plekken in Europa geweest, maar ook in bijvoorbeeld Peru. Ik vind de verschillende culturen interessant. Mijn zus en ik filmen dan en zetten dat later op You Tube, zodat ze ons kunnen volgen." Toen hij twee jaar was woonde hij een halfjaar, vanwege het werk van zijn vader, in Aruba. "Daar zou ik nog wel eens heen willen, ik weet er niets meer van."
Rodi Media is blij met Zino dat hij het Groene Hart rondbrengt. Wie weet spaart hij zo zijn reis naar Aruba bij elkaar.