Sesam sluit het Bevrijdingsfestival 5 mei af in Obdam. Mis dit niet!
Sesam sluit het Bevrijdingsfestival 5 mei af in Obdam. Mis dit niet! ((Foto: archief Rodi Media))

Bevrijdingsfestival op Kerkplein

OBDAM - De Nederlanders vieren op 5 mei voor het 74e jaar hun leven in vrijheid. Sociaal-Cultureel Centrum De Brink houdt deze dag voor de vierde keer het Bevrijdingsfestival. Het Kerkplein wordt wederom omgetoverd als festivalterrein en vrijwilligers bouwen een professioneel groot podium op. "Het is de organisatie opnieuw gelukt een afwisselend programma samen te stellen met als slotact de band Sesam", laat Hanneke Tinor-Centi weten. "Ik ga elk jaar 'sfeer snuiven' en kan je dus vertellen dat het een heerlijk evenement is. Fijne muziek, vrolijke sfeer en... tot nu toe met altijd mooi weer. Kom ook naar het bevrijdingsfestival en geniet van de muziek en gezelligheid!"

De artiesten die van het evenement een geweldig feest gaan maken zijn onder meer het Piratenkoor de Landlubbers. Het koor bestaat dit jaar twintig jaar en maakt van elk optreden steevast een feestje. Reden genoeg om 13.50 uur op het Bevrijdingsfestival het spits af te bijten. Naast, voornamelijk Iers getinte liederen, hebben zij ook Nederlandstalige nummers in het repertoire. In deze liederen zullen voornamelijk tuinders en veehouders zich herkennen, maar mede door de entourage en het plezier dat van het koor afspat laat iedereen zich meeslepen. Luidkeels meezingen op de bekende nummers zoals 'The Wild Rover' is natuurlijk toegestaan.

Daniël Bos

Obdammer Daniël Bos won dit jaar de Grote Prijs van het Trinitas College. "Deze jonge singer-songwriter weet menig hart te veroveren door zijn bijzondere en betoverende stem" zegt Hanneke. "Daarbij begeleidt Daniel zichzelf op gitaar. De GP won hij met het nummer 'She's always a woman'. Dat nummer speelt hij hoogstwaarschijnlijk ook op het Bevrijdingsfestival. Daarnaast raakt hij een gevoelige snaar met nummers als 'Wrong' (Novastar) en 'This Town' (Niall Horan). Voor iedereen dé kans om vanaf 14.30 uur kennis te maken met onze eigen Obdamse talent."

Seal the Deal

De nieuwe band Seal de Deal is bezet met ervaren muzikanten. Drummer Nienke Borst is Obdammer in hart en nieren. Door het samensmelten van de ervaringen uit de verschillende bands ontstond deze krachtige rockband. De bandleden zingen onder meer covers van Muse, UFO en Van Halen. Rocken in Obdam, beleef het vanaf 15.15 uur mee!

Neil Young Coverband

Hanneke is ook enthousiast over de Neil Young Coverband. "It's all in the name, kan men zeggen, maar daar doen ze de band tekort mee. Ik heb zelden meegemaakt dat ik even in mijn ogen moest wrijven om te constateren dat Neil Young hier echt niet zelf zingt. Van het rustige 'Comes a time' tot het stevige 'Rockin' in a free world', zijn vanaf 16.15 uur te horen."

Original Sesam

Eind 70-er en begin 80-er jaren trad Sesam bijna wekelijks ergens in West-Friesland op. Destijds opgericht door leden van het jongerenkoor uit Wognum. Muzikaal is de band goed op orde en met de sterke frontvrouw Marja Floris wordt elk concert een succesvol feest. De groep treedt in de oude bezetting nog enkele keren per jaar op. "Voor de jonge ouderen onder ons wordt dit een ware flashback naar de 70's, met de prachtige nummers van Shocking Blue en Jefferson Airplane. De band noemt zichzelf liever Original Sesam, wat al aangeeft dat de band nog vol energie op het podium staat te knallen en met recht de perfecte slot act voor het Bevrijdingsfestival is. Dit concert mag u dan ook niet missen!" jubelt Hanneke.

Iedereen is vanaf 13.30 uur van harte welkom en het Bevrijdingsfestival op het Kerkplein is gratis te bezoeken.

Meer berichten