'Jong en oud voelt zich welkom' - De Brink, bruisend hart voor Obdam en omstreken

Nieuws
Ria Potveer is al acht jaar vrijwilliger in De Brink en geniet er met volle teugen van. (Foto: aangeleverd)
Ria Potveer is al acht jaar vrijwilliger in De Brink en geniet er met volle teugen van. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OBDAM – De Brink is het sociaal-cultureel centrum in Obdam en biedt sinds jaar en dag onderkomen aan ruim dertig verenigingen en organisaties. Ria Potveer, is vrijwilligster en houdt van aanpakken. "De Brink bruist van de activiteiten voor jong en oud en dat maakt het juist zo leuk. Iedereen voelt zich welkom", zegt ze enthousiast.
Ria begon acht jaar geleden als bestuurslid van De Brink en ondervond toen hoeveel handen er uit de mouwen werden gestoken door de vele vrijwilligers om het centrum draaiende te houden. "Dat is toch prachtig, zoveel inzet! Ik werd in die tijd lid van de activiteitencommissie en daar zet ik mij nog steeds met hart en ziel voor in. Samen met Vincent, Koos en Annemieke zorgen wij ervoor dat er elk jaar verschillende muziekevenementen worden georganiseerd. We wilden graag jong(er) publiek naar De Brink trekken, maar we kampten toen met een wat oubollig imago. Daarom werd de zaal aangepast met eigentijdse verlichting en toen we zes jaar geleden de band Kink binnenhaalden was tot ons genoegen de zaal helemaal vol met jonge mensen. Sindsdien zit de loop er goed in. Doorgaans zijn de muziekevenementen uitverkocht. Bovendien komt er twee keer per jaar een band uit de tijd van Cliff Richard and The Shadows. De ouderen beleven weer de tijd van toen. Prachtig om te zien hoe zij zich weer jong voelen en heerlijk rock-'n-rollen."
De Brink biedt een podium voor live bands en beschikt over een goede geluid- en lichtinstallatie, bediend door Vincent Borst en Nico Klijn. Zij zijn al jaren enthousiaste vrijwilligers. "ik geniet van mijn vrijwilligerswerk bij De Brink", vertelt Ria, "als ik zie dat de grote zaal vol is met blije mensen die een fantastische avond of middag uit zijn. Daar word ik ook blij van!"

Vrijwilligers

Bij De Brink hebben ze altijd vrijwilligers nodig. Wie het leuk vindt om midden in de samenleving te staan, betrokken te zijn bij jong en oud en het gezellig vindt om contact te leggen met de inwoners van het dorp, is dit een leuke bezigheid.
De Brink is op zoek naar soosmedewerkers, barmedewerkers, commissieleden en avondmedewerkers.
Wie interesse heeft in bovengenoemde vrijwillige functies, kijk op de website van De Brink wat de taken inhouden. Vul het contactformulier in , maar langskomen kan natuurlijk ook.
Concerten

De voorverkoop voor The Lasses is van start. Zangeressen Margot Merah en Sophie ter Schure begeleiden elkaar op gitaar, bodhrán (Ierse percussie), whistle en mondharmonica. Kom 13 januari om 15.30 uur naar Sociaal-Cultureel Centrum De Brink en luister naar de eeuwenoude liedjes uit de Engelstalige folk traditie, aangevuld met eigen werk en grappige verhalen. Voorverkoop 10 euro, aan de zaal 12,50 euro.
Coverband KINK en dj Jerone treden zaterdag 9 februari om 21.00 uur op in De Brink. Dat wordt feest! Bestel een kaartje, à 10,80 euro (inclusief reserveringskosten), voor deze spetterende muzikale avond. Geniet van de hits van toen en hits van nu. DJ Jerone neemt in de pauze het stokje over.
Een primeur in De Brink. The Cats Aglow staan 23 februari om 21.00 uur voor het eerst op het Obdamse podium. De ervaren muzikanten van de band brengen al jarenlang een eerbetoon aan de populaire Volendamse groep The Cats. Wanneer leadzanger IJsbrand van Belleghem zingt, is het net alsof Piet Veerman optreedt. Samen met Boudewijn van Buuren, Ton Vendel, Nico Veeken, Ben Koole, Piet van Doorn en Rob van Enkhuizen brengt hij de hits van de jaren 60, 70, en 80. Bestel snel in de voorverkoop 11 euro, aan de zaal 13 euro per stuk.
Kaarten voor deze concerten zijn te bestellen via www.debrinkobdam.nl.
Het Sociaal-Cultureel Centrum de Brink is gevestigd aan de Dorpsstraat 155 in Obdam. Er zijn zoveel activiteiten, cursussen en concerten, kijk voor meer informatie op bovenstaande website.

Ria Potveer is al acht jaar vrijwilliger in De Brink en geniet er met volle teugen van. (Foto: aangeleverd)
Ria Potveer is al acht jaar vrijwilliger in De Brink en geniet er met volle teugen van. (Foto: aangeleverd)
Ria Potveer is al acht jaar vrijwilliger in De Brink en geniet er met volle teugen van. (Foto: aangeleverd)