Tas gemaakt van discopak of theaterjas

Partnerbijdrage
Daniëlle bedacht een creatief en circulair concept voor het behoud van haar unieke bedrijf.
Daniëlle bedacht een creatief en circulair concept voor het behoud van haar unieke bedrijf. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG - Dat eigenaresse Daniëlle de Groot-Wolters en haar team creatief zijn, mag duidelijk zijn. Wanneer je een bezoek brengt aan één van Nederlands grootste kledingverhuurbedrijven voel je je als een kind in een snoepwinkel. Duizenden kostuums, unieke creaties, aparte hoeden, gekke tassen en schoenen in alle kleuren. Maar ook feestelijk aangeklede paspoppen in de prachtigste galajurken. Dit bedrijf wordt duidelijk gerund met passie.

Partnerbijdrage dossier

PartyCom aan De Marowijne 39 in Zwaag staat aan de basis van menig thema- of galafeest. Het bedrijf is sinds vorig jaar partner van het Westfries Ondernemersgala en sloot zich dit jaar aan als Jeelink partner met het doel nog meer zelfbewust, sociaal en circulair te ondernemen. Vanuit circulair oogpunt werd een nieuw concept bedacht; afgeschreven kostuums recyclen tot unieke tassen. Net voordat de Covid-19-maatregelen grote impact hadden op het bedrijf, werden de eerste tassen gemaakt. In eerste instantie om verhuurde accessoires (pruiken, hoeden, schoenen) in deze unieke tassen mee te geven aan klanten. Doordat grote feesten en evenementen kort daarna 'on hold' werden gezet en klanten als horeca, scholen en toneel- en theaterproducenten wegvielen, lag het bedrijf van de één op andere dag stil. Na zorgelijke weken kwam bij Daniëlle de creativiteit gelukkig weer bovendrijven. Het volledige team ging flink aan de slag om grote hoeveelheden circulaire tassen te produceren. Discopakken, theaterkostuums, clownspakken, maar ook galajurken. Letterlijk alles werd verknipt en aan elkaar genaaid. Allemaal anders, stuk voor stuk uniek. Omdat nog niet duidelijk is hoe lang grote feesten en evenementen - waar het bedrijf hoofdzakelijk afhankelijk van is - uitblijven, start het bedrijf dit weekend met de campagne 'Voor het behoud van een uniek bedrijf: koop een tas, gemaakt van een discopak of theaterjas'. 

Tas bestellen

Daniëlle en haar team gaan ervoor om enkele duizenden tassen te verkopen. Aan vaste klanten, relaties en bedrijven. "We hopen dat we hiermee ons bedrijf de aankomende maanden draaiende kunnen houden. In het najaar hopen we weer volledig te kunnen draaien met het verhuren van thema-, theater- en galakleding. Natuurlijk zijn we nu ook open voor de verhuur van kleding en accessoires, dat blijft onze core business." Tassen zijn te bestellen via www.partycom.nl en te koop bij PartyCom in Zwaag, Jumbo Monique in Zwaagdijk en Heerhugowaard en Primera in Blokker; loyale ondernemers die PartyCom een handje willen helpen. De tassen kosten 5 euro per stuk. Voor 12,95 euro koop je een tas inclusief een flink aantal cadeaubonnen waaronder een PartyCom cadeaubon t.w.v. 10 euro. Wellicht ook leuk om deze unieke tassen cadeau te geven als relatiegeschenk of aan het personeel. 

Meer info: www.partycom.nl. Telefoon: 0229-261410. Open op dinsdag 10.00-12.00 uur, woensdag, donderdag en vrijdag 10.00-16.00 uur.