Vier jubileum met Amigos Colombianos en win piñata - West-Friese organisatie helpt vijftien jaar Colombiaan

  Nieuws
Deelnemers aan het programma van Amigos Colombianos. (Foto: Frank van Rijn)
Deelnemers aan het programma van Amigos Colombianos. (Foto: Frank van Rijn) (rodi.nl)

SPANBROEK – De stichting Amigos Colombianos helpt Colombiaanse meisjes een beter bestaan te krijgen. De organisatie bestaat dit jaar vijftien jaar. Een bijzondere leeftijd in Colombia, waar Quinceañera groots wordt gevierd. Om dit jaar feestelijk af te sluiten, verloot Amigos Colombianos een aantal piñata’s.
Amigos Colombianos hielp afgelopen jaren meer dan duizend meisjes een beter leven op te bouwen. In Colombia is een vijftiende verjaardag een mijlpaal, kinderen worden op hun vijftiende daar volwassen en vieren dat groots. Amigos Colombianos is na vijftien jaar een volwassen organisatie. De projecten die in het begin zijn gestart om straatmeisjes te helpen, zijn overgenomen door lokale partners. Amigos Colombianos blijft echter hard nodig. Juist op weg naar volwassenheid hebben de meisjes nog volop steun nodig. De stichting biedt deze steun door de meisjes van 16 tot en met 22 jaar te begeleiden naar werk en een plek in de maatschappij.

Hulp blijft nodig

Kortgeleden is Frank van Rijn, oprichter van Amigos Colombianos naar Colombia afgereisd en heeft met eigen ogen gezien dat hulp hard nodig blijft. "Werk, economisch zelfstandig zijn, is dé manier voor een gezonde toekomst", zegt de Hoogwouder. "Daar is begeleiding bij nodig, want zonder hulp vallen de meisjes snel terug in hun oude leven dat veelal bestaat uit armoede en soms prostitutie. Een betaalde baan is dus de sleutel naar een stabiele toekomst. Met hulp van ons netwerk helpen wij hen aan werk en goede kansen op de arbeidsmarkt."
Win een piñata

Om haar vijftiende verjaardag feestelijk af te sluiten, verloot Amigos Colombianos een aantal piñata’s. Deze zijn in veel Midden- en Zuid-Amerikaanse landen het hoogtepunt van elk feestje. Met een stok in de hand en geblinddoekt kan de jarige de piñata kapot slaan, waarbij er confetti of snoep uit tevoorschijn komt. Deze trend is overgewaaid naar Nederland en wordt hier steeds populairder! Bovendien passen piñata’s uitstekend bij de Nederlandse traditie om spetterend het nieuwe jaar te begroeten. Maak kans op een piñata door een kleine (of grote) donatie te doen via www.amigoscolombianos.nl.
Strijkstok

Amigos Colombianos functioneert vanaf het begin volledig op vrijwilligers. Niemand ontvangt een salaris. Dat betekent dat elke gedoneerde euro ten goede komt van hulp aan de meisjes. Nieuwsgierig naar het werk van Amigos Colombianos? Bezoek de vernieuwde website www.amigoscolombianos.nl.

Meer berichten