Alles klopt bij FC Marlène

Sport
Ruud Nolten heeft als sinds zijn jongste jaren een speciaal plekje in zijn hart voor FC Marlène.
Ruud Nolten heeft als sinds zijn jongste jaren een speciaal plekje in zijn hart voor FC Marlène. (Foto: AG Heeremans Photography)

OPMEER/HEERHUGOWAARD – Niet alleen op sportief gebied gaat het goed met FC Marlène, ook organisatorisch lijkt alles te kloppen: een zaalvoetbalvereniging met veertien teams, waarbij zowel bij de dames als de heren het eerste team op het allerhoogste niveau acteert. 

Voorzitter Ruud Nolten: ‘Verwacht dat FC Marlène dit seizoen meedoet om de prijzen’

In mei 2023 bestaat FC Marlène vijftig jaar. De laatste landstitel was in het seizoen 2008/2009, dus een jubileum met een landstitel zou voor iedereen met een Marlène-hart geweldig zijn. “De club heeft een geweldige geschiedenis”, zegt Ruud Nolten, die ruim een jaar geleden Ad Molenaar opvolgde als voorzitter. “Met drie landtitels, zeven KNVB-bekers, eenmaal de Benelux-beker en vijf keer de Supercup scoorde de ploeg jarenlang op het hoogste niveau. Ik verwacht dat we dit seizoen meedoen om de prijzen we hebben er de selectie voor en als alles er omheen klopt kan het zo maar gebeuren dat de landstitel weer terug is in Heerhugowaard.

Gelijkspel

“Op dit moment staan in de competitie Hovocubo en FC Eindhoven nog op de bovenste plaatsen, maar ik denk dat wij eraan komen.’’ Dat zei Nolten voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen landskampioen Hovocubo, vrijdag 19 november. Het treffen eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar omdat Hovocubo de strafschoppen beter benutte gaat de ploeg uit Zwaag door naar de volgende ronde.


Voorzitter

Nolten is al jaren betrokken bij Heerhugowaards zaalvoetbaltrots. “Vanaf mijn twaalfde kom ik al bij wedstrijden op het hoogste niveau. Ik kan me nog herinneren dat ik de tas van Rob van de Giessen mocht dragen, die speelde destijds bij Rolf Keukens. Apetrots was ik. In de jaren 2008 tot en met 2010 ben ik met mijn bedrijf nog hoofdsponsor geweest. FC Marlène heeft een speciaal plekje in mijn hart en toen ik vorig jaar werd benaderd met de vraag of ik de voorzittershamer van Ad Molenaar over wilde nemen, had ik niet veel bedenktijd nodig. Om als vereniging goed te kunnen presteren heb je veel en goede vrijwilligers nodig en een bestuur dat nauw betrokken is bij de club en haar mensen. Ik denk dat we alles goed op de rails hebben. Kortgeleden hebben we nog een speciale avond voor vrijwilligers belegd. Dat vinden wij als bestuur belangrijk. Ik zeg altijd: als iemand met een probleem zit, kom ermee. Dat kunnen we altijd samen oplossen. Ik heb daarbij ook het idee dat iedereen goed op z’n plek zit. Het woord communiceren is daar wel de sleutel in.”

Sponsors

Om een vereniging draaiende te houden zijn veel sponsors nodig. “Dat is financieel heel belangrijk. Kijk maar naar de afgelopen 21 maanden, waarin we veel wedstrijden zonder publiek moesten spelen. Dat merk je gelijk aan de inkomsten. Daarom zijn we erg blij met de sponsors die we op dit moment hebben. Maar uitbreiding van het aantal sponsors is wel een must. Blij zijn we ook met de geldschieters die onze zes jeugdelftallen en het derde elftal financieel steunen. Alle spelers hebben nu een sponsornaam voor én achter op het wedstrijdshirt en op de mouwen. Ook bij de Dames 1 kunnen er mooie dingen gebeuren. Ze hebben daar alles prima op een rijtje met een topper als Monique van der Rijst aan het roer hoef je eigenlijk niet bij te sturen en dat brengt rust in de vereniging.”

Conditioneel

Alle selectiespelers krijgen de mogelijkheid om bij Big Gym de conditie op peil te houden. Heel belangrijk, meent Nolten. “Daarnaast wordt vanaf januari een fitheidstrainer toegevoegd aan de selectie, zodat we topfit aan de play-off kunnen beginnen. Door dat soort dingen goed op elkaar af te stemmen kan het zo maar weer eens allemaal de juiste kant op vallen in de strijd om het kampioenschap; of dat dan bij de dames of heren is dat is voor mij om het even. Bij Sina Voetballab worden de spelers in de gaten gehouden die last hebben van een blessure. We hebben ook drie nieuwe fysiotherapeuten aan onze technische staf toegevoegd. Wij zijn trots op onze prima selectie, met een uitstekende coach Jeroen de Groot en niet te vergeten zijn assistent Carlo van der Waals, die eerder de rol van hoofdcoach vervulde.’’

Meer weten? Kijk dan op www.fcmarlene.nl

RUUD DE WAARD