Flinke tegenwind tijdens Twiskemolenloop

Algemeen
Vrijwilligers AC Waterland met warme thee bij de finish.
Vrijwilligers AC Waterland met warme thee bij de finish. (Foto: Organisatie Twiskemolenloop)

LANDSMEER - De laatste Twiskemolenloop van het seizoen was nat, zeer nat. "Zo'n natte editie hebben we volgens mij nog niet gehad", zei organisator Nico Hemelaar. "We hebben een mooi en droog seizoen gehad, dus we mogen niet klagen. Bijna 3000 lopers vonden hun weg naar de atletiekbaan van AC Waterland". Ondanks de regen en de harde wind stonden er afgelopen zondag 554 lopers aan de start. De mensen met een passe-partout gingen naar huis met een dry fit shirt.

De lopers die over de finish kwamen, hadden het allemaal over één ding: de harde tegenwind. "Mijn startnummer wapperde bijna van mijn jasje", vertelde Carmen Schaack uit Amsterdam. Zij kwam als tweede dame op de 10 kilometer binnen. Zij moest Marloes Verdiesen uit Alphen aan de Rijn voor laten gaan. Marloes: "Ik had in mijn hoofd om vandaag onder de 45 minuten te lopen, maar met deze wind heb ik dat idee maar heel snel losgelaten". Ook de snelste heer op de 5 kilometer, Messaud Dardouri uit Nieuwegein, had een snelle tijd in zijn hoofd. "Ik wilde voor het parcoursrecord gaan en kon de eerste drie kilometer goed aanzetten. Echter, door de harde wind kon ik mijn tempo niet vasthouden. Nu zal ik moeten terugkomen!"

Blije lopers

De Landsmeerse Saskia van Liempt en Loes Kuynders stonden voor het eerst aan de start. Ze hadden samen getraind en deden mee aan de 5 kilometer. "We gingen veel te snel van start", vertelde Loes. "We zijn het helemaal niet gewend om tussen zo veel mensen te lopen. We lopen altijd rustig met zijn tweeën. Het was zwaar met die wind en de regen, maar nu ben ik blij dat we het gedaan hebben!" Een frequente deelnemer is Nyash Karadja van Running Blind. Zij kwam samen met haar begeleidster Sterre Langeveld over de finish van de 10 kilometer. "Ik heb respect voor alle vrijwilligers. Zij staan uren in de kou en als je langs komt rennen, moedigen ze je nog enthousiast aan ook!"

Run for Kika

Nancy Burrie komt met vier vrienden over de finish van de 10 kilometer. Zij zijn Sponsor Team Angie & Vlinder en zijn in training voor de Run-voor-KiKa-loop van 26 mei. "Wij lopen voor mijn vijfjarige dochtertje Angie. Zij heeft leukemie en vecht al ruim een jaar tegen deze verschrikkelijke ziekte. Gelukkig geneest 75 procent van de kinderen met kanker, maar dat betekent ook dat 1 op de 4 het niet redt en dat moet beter kunnen, vind ik. Met de loop 26 mei halen wij geld op voor onderzoek. We hebben al 16.000 euro opgehaald en ik wil gaan voor 20.000 euro, dus wie wil sponsoren, is welkom. Meelopen kan natuurlijk ook."

Uitslagen en foto's

Alle uitslagen en foto's kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De eerste Twiskemolenloop van het komende seizoen vindt zondag 6 oktober plaats.