Loon Lions zet Jolly Jumpers eenvoudig aan de kant.

Fieke Ligthart
Fieke Ligthart (Foto: Loon Lions )

LANDSMEER - Loon Lions won zaterdagavond 2 maart in Tubbergen met 44-77 van Jolly Jumpers. Dat deden de Landsmeerders zonder zich noemenswaardig in te spannen, Dankzij deze overwinning behoudt het Landsmeerse team de tweede plaats. Met het oog op de play-offs is het belangrijk om deze plek, met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie voor de boeg, te behouden.

Tot de derde minuut waren de punten in sportcomplex De Vlaskoel schaars: 3-2. Mede door driepunters van achtereenvolgens Nadine Boesaart, Katie Bussey en Tanya Bröring liep Loon Lions met een 0-11 run vlot en eenvoudig weg van Jolly Jumpers: 3-13. Het Tubbergse team probeerde nog wel tegen te stribbelen, maar de wedstrijd was eigenlijk na één kwart al gespeeld: 7-20.

Tot halverwege het tweede kwart bleef het verschil rond de vijftien punten hangen: 15-30. Een door Kim Hartman ingezette 0-17 run betekende de definitieve nekslag:15-47. Jolly Jumpers hapte naar adem en ging de rust in met de stand 17-47.

Tot de vijfde minuut van het derde kwart bleef Loon Lions zeer geconcentreerd spelen. De Landsmeerders brachten het verschil op veertig punten: 23-63. Vervolgens lieten ze de teugels wat vieren en kon Jolly Jumpers tien punten van het verschil afsnoepen: 36-66.

In het laatste kwart gebeurde, buiten de acht Tubbergse en elf Landsmeerse punten, eigenlijk niet veel en hobbelde de wedstrijd naar de eindstand van 44-77.

Captain Tanya Bröring was met 15 punten topscorer. Katie Bussey volgde met 13 punten. Kim Hartman en Fieke Ligthart droegen ieder 12 punten bij. Bij Jolly Jumpers kwam alleen Silke Heerts met 12 punten in de dubbele cijfers.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 16 maart om 19.00 uur in Den Helder. Tegenstander is dan het op nummer 5 staande Dozy BV Den Helder.