Leerlingen van OBS de Wagemaker rennen zich moe voor War Child
Leerlingen van OBS de Wagemaker rennen zich moe voor War Child ((Foto: aangeleverd ))

OBS De Wagemaker rent voor War Child

De leerlingen van OBS De Wagemaker uit Landsmeer hebben zich woensdag 26 juni ingezet om geld op te halen voor War Child. Alle kinderen, hier en daar zelfs een hummel die nog niet op school zit, liepen hele of halve rondjes op de atletiekbaan. Ouders, familie en vrienden betaalden voor ieder gelopen rondje een zelf gekozen bedrag, dus hoe meer rondjes hoe hoger de opbrengst.

Gelukkig zat het weer mee, de hitte had plaats gemaakt voor een aangename sporttemperatuur. Door de aanmoediging van de ouders kregen de kinderen extra energie en om tien uur waren er veel rode koppies, zere voeten, bezwete shirtjes en vooral: tevreden gezichten!

War Child

Het opgehaalde geld doneert de school aan War Child, een organisatie die zich inzet voor kinderen uit oorlogsgebieden. Het gaat om kinderen die de oorlog in hun eigen land ontvlucht zijn en een nieuw bestaan op willen bouwen zonder de trauma's van hun verleden. Maar ook kinderen die nog in oorlogsgebieden wonen -en soms zelfs mee moeten vechten- krijgen zoveel mogelijk zorg en aandacht. Voor hulp, onderwijs en therapie is veel geld nodig en kinderen, ouders en team van OBS De Wagemaker ondersteunen het werk van War Child van harte

Meer berichten