Samenwerken centraal bij regionaal ZZP-event

LANDSMEER/MONNICKENDAM - Een breed en sterk netwerk van ondernemers en meer samenwerking: dat doel ligt ten grondslag aan het ZZP-event dat gemeenten Waterland en Landsmeer op 17 september gezamenlijk organiseren. Een netwerkevent waar deelnemers niet alleen kunnen netwerken maar ook kennis kunnen maken met de ondernemersverenigingen, handige tips krijgen van de gastsprekers en een workshop pitchen kunnen volgen. Locatie is het Sail en Surf Center in Monnickendam en de toegang is gratis.

Het streven is het ZZP-event om het ieder jaar te organiseren en volgend jaar in Landsmeer. Met dit initiatief willen de gemeente Landsmeer en Waterland nieuwe en bestaande ondernemers faciliteren. Uit onderzoek van de KvK blijkt dat ZZP'ers ten opzichte van MKB'ers minder vaak lid zijn van een vereniging, terwijl informatie en kennisuitwisseling voor deze groep van grote toegevoegde waarde is. In Landsmeer zijn twee ondernemersverenigingen actief, de Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer (BVL) en het Ondernemersfonds winkels centrum Landsmeer. Ook heeft Landsmeer twee locaties waar bedrijfsruimte voor zelfstandigen wordt aangeboden. Studio van Hout en het Dorpshuis Landsmeer bieden kantoor en bedrijfsruimte met diverse faciliteiten aan.

De gemeente Landsmeer heeft eerder en cybercrime ontbijt met expert spreker voor ondernemers georganiseerd. Afgelopen april was Landsmeer samen met de gemeenten in regio Waterland en de Rabobank medeorganisator van een startersevent voor starters in regio Waterland. ZZP'ers binnen regio Waterland zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via economischezaken@waterland.nl. Dinsdag 17 september, van 19.30 – 22.00 uur in het Sail en Surf Center, Galgeriet 5G in Monnickendam.

Meer berichten