Foto:aangeleverd

Natuurwerkdag Ratteneiland

Het Ratteneiland is een restje oer-Hollands landschap aan de rand van het Sportpark in Landsmeer. Het is ontstaan door drassige eilandjes, die aan elkaar gegroeid zijn. Dit zie je terug in de begroeiing: Een werkgroep van IVN Twiske, vereniging voor natuureducatie, onderhoudt het Ratteneiland met als doel het unieke karakter van het gebied te behouden. Op zaterdag 7 september kan er samen met deze werkgroep van 10:00 tot 13:00 uur weer worden gewerkt op het Ratteneiland.

Deze zaterdag gaan ze het rietveld opschonen door de al gemaaide bramen/riet af te voeren, de nu nog lage vogelkersboompjes uit de grond steken en als er voldoende menskracht is drie omgewaaide bomen verzagen tot knuppels om het pad langs de Breek minder drassig te maken.Handschoenen en gereedschap staan klaar; voor koffie, thee, vruchtensap en koek wordt gezorgd. Iedereen is welkom om te helpen; trek wel laarzen en werkkleren aan, want het kan er modderig zijn.

Locatie: Het Ratteneiland ligt aan de Noordrand van het Sportpark, Landsmeer.

Te bereiken via de Sportlaan (1121CA). Aan het einde van de Sportlaan, voorbij het parkeerterrein, het wandel/fietsbruggetje over (informatiebord) en het pad steeds rechts aanhouden. Iets voorbij de wifi-tafel en jeugdcontainer is rechtsaf een pad met houtsnippers, de toegang tot het Ratteneiland.

Meer berichten