Verjaardagen worden in het weeshuis niet vergeten. Directeur Sulu Kalro feliciteert Sara.
Verjaardagen worden in het weeshuis niet vergeten. Directeur Sulu Kalro feliciteert Sara. ((Foto: aangeleverd))

Muziekfestival voor Indiase weeskinderen

LANDSMEER - Rotary Landsmeer biedt op zondag 29 september in samenwerking met het Dorpshuis en de basisscholen een feestelijk muziekfestival. De scholieren voeren liedjes op die zij in het kader van een ander Rotary-project, 'Kinderen & Muziek', op school hebben geleerd. De opbrengsten van het muziekfestival komen volledig ten goede aan Indiase weeskinderen met een beperking.

In 2015 heeft Rotary Landsmeer het project Kinderen & Muziek geïnitieerd. In samenwerking met de gemeente en muziekvereniging Amicitia is het in het kader van dit project gelukt om muziekonderwijs structureel in te voeren op alle Landsmeerse basisscholen.

Weeskinderen met een beperking

Het muziekfestival op 29 september is hier een uitvloeisel van. De opbrengst van het festival gaat naar stichting Welzijn Bal Anand/Umang. Deze stichting vangt weeskinderen met een beperking op. De bijdrage van Rotary Landsmeer steunt de stichting in haar ambitie zelfvoorzienend te blijven. De keuze is niet zomaar op Bal Anand gevallen. Rotary-lid Vanita Attema is veertig jaar geleden geadopteerd uit India en door Sulu Kalro, directeur van Bal Anand, naar Nederland gebracht.

Verschillende gastoptredens

Het muziekfestival belooft een feestelijk spektakel te worden. Er zijn verschillende gastoptredens en er is een loterij met verschillende prijzen, zoals een DJ-workshop of een tour op de Adam toren voor twee personen. Rotary Landsmeer constateert met trots dat vele bedrijven uit Landsmeer zich bereid hebben getoond het festival te sponsoren.

Start verkoop

De verkoop van de entreekaarten start deze week bij de scholen. Vanaf 23 september zijn ze te koop in het Dorpshuis van Landsmeer. Kaarten kosten €10,00 per stuk inclusief een consumptie. Lootjes voor de loterij worden tijdens de show verkocht en tijdens de show verloot.

Programma

De volgende optredens staan op het programma: 11.00 uur: De Stap & De Wagemaker; 14.00 uur: Montessori & De Fuik; 16.30 uur: De Hoeksteen & De Augustinus.

Meer berichten