Frans Kelders en zijn team staan klaar om een verrassend diner samen te stellen.
Frans Kelders en zijn team staan klaar om een verrassend diner samen te stellen. ((Foto: MARCEL MOLLE))

SamenMeer houdt benefietdiner met topcuisinier

LANDSMEER - SamenMeer - voorheen Dienstencentrum Landsmeer - werkt aan een frissere, modernere uitstraling. Om dat financieel mogelijk te maken houdt het centrum op zaterdag 9 november een benefietdiner. Topcuisinier Frans Kelders tovert verrassende gerechten op tafel, het combo van Ad Oud zorgt voor jazzy achtergrondmuziek en bij een veiling kunnen bezoekers onder meer bieden op een VIP-arrangement in het Van Gogh Museum, compleet met rondleiding door de directeur.

Ooit liep je de deur aan de Dr.M.L.Kingstraat 2B binnen om bloed te laten prikken. Dat het pand nu niet meer als dienstencentrum fungeert, maar als een centrum waar je als oudere Landsmeerder koffie kunt drinken of aan een royaal aanbod activiteiten kunt meedoen, dat is nog lang niet overal bekend. En dorpelingen die het wel weten, zien geen aanleiding voor een bezoek. "Het heeft een wat stoffig imago," stelt secretaris Hannie Koster. "Terwijl hier veel leuke activiteiten plaatsvinden die niet veel kosten maar waar je wel veel plezier aan beleeft. Een cursus Opruimen bijvoorbeeld. Die is niet alleen bedoeld voor oude mensen die hun laatjes willen opruimen."

Officiële onthulling

SamenMeer is bedoeld als inloop en ontmoetingsplek. Om dat duidelijk te maken benut het bestuur het 50-jarig jubileum om dat stoffige imago als een oude jas van zich af te schudden. De kwalificatie Dienstencentrum - in de volksmond DCL - verdwijnt en maakt plaats voor SamenMeer. Deze nieuwe naam met het bijbehorende logo wordt op zaterdag 9 november officieel onthuld. Op dezelfde avond vindt een benefietdiner plaats. De opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van 75 nieuwe stoelen, nieuwe gordijnen en aan het creëren van een zitje.

Verrassend en kwalitatief hoogstaand

Om dorpelingen te interesseren vult het bestuur de avond aantrekkelijk in. De tafels worden speels in de volle lengte van het gebouw gezet en topcuisinier Frans Kelders presenteert een even verrassend als kwalitatief hoogstaand vijfgangendiner. Het Zeedijkkoor zingt voor de gasten en tijdens het diner kan men genieten van de jazzy klanken van het combo Ad Oud. Later speelt het ensemble dansbare muziek als feestelijk slotakkoord.

VIP-arrangement in Van Gogh Museum

Interessant onderdeel is een veiling. De gasten kunnen bieden op originele objecten en belevenissen. Denk aan een VIP-arrangement in het Van Gogh Museum met rondleiding door de directeur, een luxe sloepentocht met high tea, een sessie met een paardencoach, kunstobjecten en een kaaspakket ter waarde van honderd euro.

De kosten van deze geheel verzorgde avond inclusief wijn aan tafel zijn € 80,00 per persoon. Reserveer een plek bij coördinator Aletta Kets via 020-482 41 90 of dcl.aletta.kets@kpnmail.nl (met vermelding telefoonnummer).

Meer berichten