Joep (7) probeert de trompet uit bij trompetdocent Erik Torrenga.
Joep (7) probeert de trompet uit bij trompetdocent Erik Torrenga. ((Foto: Rudolf Reeker ))

Amicitia houdt geslaagd open huis

LANDSMEER - Muziekvereniging Amicitia Landsmeer hield zaterdag 12 oktober open huis. Bezoekers konden alle muziekinstrumenten uitproberen die in een harmonieorkest voorkomen.

Van 11.00 tot 14.00 uur was het gezellig druk in het Dorpshuis van Landsmeer. Ruim dertig kinderen en een aantal volwassenen probeerden geconcentreerd geluid te krijgen uit een fluit, een hobo, een trompet of een ander (blaas)instrument. "Er hing een gemoedelijke sfeer," blikt organisator en klarinettist Maura Pheifer terug. "Bijna al onze docenten waren aanwezig, dus mensen konden meteen met hen kennismaken. Vooral klarinet en slagwerk waren populair; die instrumenten wilden veel kinderen een keertje proberen."

Rembrandtwedstrijd

Wie ergens geluid uit kreeg, mocht een sticker uitkiezen. Daarnaast konden de kinderen meedoen aan een leuke wedstrijd: bij elk instrument kregen ze een puzzelstukje van Rembrandts schilderij De Nachtwacht. (Voor dit thema was gekozen omdat Amicitia op 17 november een Rembrandtconcert in het Zaantheater geeft.) Wie alle stukjes compleet had, kon er bij de knutseltafel een mooie lijst omheen tekenen of schilderen. Rosalieve (9 jaar) won hiermee twee proeflessen. Ze is er superblij mee en heeft gekozen voor de trompet.

Twee proeflessen voor 10 euro

Rosalieve is niet de enige die een instrument gaat uitproberen, want er zijn na het open huis behoorlijk wat proeflessen aangevraagd. Lijkt het jou of je kind ook leuk om in twee lessen te ervaren of een bepaald instrument iets voor jou of je kind is? Dat kan voor 10 euro. Mail dan je naam en het instrument waarop je wilt spelen naar opleidingen@amicitialandsmeer.nl.

Meer berichten