Bloemen horen er natuurlijk ook bij. Netty Wals neemt ze in ontvangst van Mandy Elfferich.
Bloemen horen er natuurlijk ook bij. Netty Wals neemt ze in ontvangst van Mandy Elfferich. ((Foto: Jasmijn Fotografeert))

Zilveren Zwaan voor Netty Wals-Reekers

LANDSMEER - Netty Wals-Reekers heeft gisteren uit handen van wethouder Mandy Elfferich een Zilveren Zwaan ontvangen. Dat gebeurde tijdens de receptie ter ere van het honderdjarig bestaan van de Gemengde Zangvereniging Zang en Vriendschap.

Voorzitter Jan Holvast maakte tijdens zijn toespraak duidelijk dat ze elk jubileum met beide handen aangrijpen om groots te vieren. Het gaat namelijk niet alleen om de zang, maar vooral om de vriendschap. Dat bleek ook wel tijdens de receptie.

Geen idee wat haar te wachten stond

De mensen druppelden binnen; het was duidelijk dat het gros een groot deel van het honderdjarig bestaan heeft meegemaakt. En daar was ineens Mandy Elfferich, die hartelijk werd ontvangen door Netty. Zij had geen idee wat haar te wachten stond.

Goed in het zonnetje

De wethouder nam haar plaats in op het podium en vertelde over wat Netty allemaal voor het koor heeft betekend. De dame is kwestie was erg verrast. Mandy zette haar goed in het zonnetje. Ze vertelde dat Netty de stuwende kracht is achter het koor en het koor zonder haar toewijding en inzet nooit het honderdjarig bestaan zou hebben kunnen vieren.

Al eenenveertig jaar lid

Netty is via haar man bij het koor gekomen. Destijds (en nog steeds) waren er te weinig mannen lid. De man van Netty werd gevraagd om bij het koor te gaan. Hij kon heel goed zingen, maar wilde geen lid worden. Netty besloot zijn plek in te nemen, al vond ze zelf dat ze niet goed kon zingen. En zo is ze al eenenveertig jaar lid, waarvan vierendertig als bestuurslid. Daarom ontving ze de Zilveren Zwaan.

Moeite met ontvangen van onderscheidingen

De wethouder viel het op dat dit soort mensen altijd moeite heeft met het ontvangen van onderscheidingen. Ze onderschatten hun werk. Maar de gemeente vindt het erg belangrijk om hen in het zonnetje te zetten. Want ze zijn heel belangrijk voor het voortbestaan van culturele verenigingen zoals dit koor.

 

 

Meer berichten