De Babysoos is bedoeld voor de allerkleinsten van nul tot twee jaar.
De Babysoos is bedoeld voor de allerkleinsten van nul tot twee jaar. ((Foto: aangeleverd))

Voorlezen met de baby op schoot

LANDSMEER - Voor alle jonge ouders, maar ook voor opa's en oma's, verzorgt de Bibliotheek Landsmeer op zaterdag 2 november van 11.00 tot 12.00 uur een Babysoos. Gezellig voorlezen en liedjes zingen met de baby op schoot.

Voorlezen aan baby's, kan dat? Baby's kunnen meer dan de meeste mensen denken. Al vanaf de eerste dag luistert een baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen.

BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school.

De Babysoos is bedoeld voor de allerkleinsten van nul tot twee jaar. Er kunnen vragen gesteld worden en de Bibliotheek laat geschikte boekjes zien en geeft tips over voorlezen.

De bijeenkomsten zijn er iedere eerste zaterdag van de maand tot in april 2020.De toegang is vrij en broertje en zusjes zijn ook van harte welkom. Het adres van de Bibliotheek Calkoenstraat 27 Landsmeer (bij het Dorpshuis).

Ouders die iedere maand een reminder in hun mail willen voor de Babysoos kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.bibliotheekwaterland.nl/nieuwsbrief.

Meer berichten