(Foto: Jan Rijnders)

Uilenlezing bij Vrij en Blij

LANDSMEER - IVN Twiske houdt op maandagavond 25 november een uilenlezing in het Geertruidahuis van Vrij en Blij.

Altijd al willen weten waar de oren van de uilen zitten? Hoeveel muizen ze verorberen? Hoeveel kerkuilen beter horen dan mensen en hoeveel kerkuilen broedparen er in de regio Landsmeer en omstreken voorkomen? Kom dan naar de uilenlezing. 

Als gastspreker is 'uilenman' Luc Smit uitgenodigd. Luc Smit uit Middenmeer is ruim dertig jaar actief als inspirator bij de bescherming van kerk- en steenuilen in onze provincie, nadat de kerkuil in de vorige eeuw als broedvogel was verdwenen. Door het plaatsen van vele nestkasten broeden deze vogels er nu weer in oplopend aantal, onder andere in Landsmeer en omstreken.

Een boeiende presentatie over deze natuurlijke muizenbestrijders, waarbij blijkt dat je met veel enthousiasme, overleg en geduld echt wat kunt bereiken voor de natuur op het platteland. 

De lezing begint om 20.00 uur in het Geertruidahuis Vrij en Blij, Dr. M. Luther Kingstraat 2. Deelname is gratis, maar een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. Aanmeldingen via excursies@ivntwiske.nl of via 06 51649411 (graag een boodschap inspreken).

Meer berichten