Tientallen handen heeft de Sint geschud. Ook die van vaders en moeders.
Tientallen handen heeft de Sint geschud. Ook die van vaders en moeders. ((Foto: Rodi Media/MvS))

Ieder kind krijgt aandacht van de Sint

Door Marcel van Stigt

LANDSMEER - Sinterklaas en zijn Pieten hebben zaterdag vaste voet op Landsmeerse bodem gezet. Over de Breek kwamen ze met de boot aan en ze werden door horden kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's opgewacht. Het was dringen geblazen voor de stokoude Spaanse gast, maar hij toonde geen enkele haast, bewoog zich bedaard door de mensenmassa en schudde zoveel handen als maar mogelijk was.

Volgens het strakke schema wordt het hoge bezoek uit Spanje deze zaterdag om 12.30 uur verwacht. Ver voor dat tijdstip hebben zich de eerste kinderen met hun ouders al op de parkeerplaats bij de Sportlaan gemeld. Vol verwachting klopt hun hart. Veel kinderen dragen een Pietenpet en zijn geschminkt. Het is kil, er staat een bleek zonnetje aan de hemel dat zijn uiterste best doet om warm te schijnen. Het zal de kinderen nauwelijks deren. En anders kunnen ze hun energie kwijt op een van de twee springkussens die zijn klaar gezet en zich tegoed doen aan warme chocolademelk. 

Waterskiër gaat kopje onder

De muzikanten van Amicitia brengen de stemming erin, de parkeerplaats stroomt nu echt vol en de blikken gaan steeds nadrukkelijker naar de Breek. Is de boot al in zicht? De enige beroering komt vooralsnog van een waterskiër die het verre van droog houdt en zelfs een keer kopje onder gaat. Maar dan gaat het toch gebeuren. Eerst komt een bootje vol zwaaiende Pieten in beeld en daarachter... vaart de boot van Sinterklaas!

De boot komt dichterbij

Langzaam maar zeker komt de boot dichterbij. Niet in één rechte lijn naar het vasteland, maar in bochten, zodat iedereen de Sint alvast goed kan zien. Eenmaal aan land heet burgemeester Dennis Straat - voor wie dit de eerste keer is - Sinterklaas hartelijk welkom. De twee wisselen wat woorden met elkaar en daarna richt de Sint zich op de kinderen.

Grote kindervriend

Het is druk om hem heen, maar na zoveel jaren kan Sint kan wel wat hebben. Hij laat zien waarom hij te boek staat als een grote kindervriend. Zonder haast baant hij zich een weg door de menigte met de intentie elk kind de hand te schudden en tekeningen en gedichten die hem worden voorgehouden aandachtig te bekijken.

Rondrit en kindermiddag

Majorettes en drummers van Mavileo uit Leimuiden staan al klaar om een bijdrage aan de intocht te leveren. De Sint maakt zich daarna op voor de traditionele rondrit door het dorp en met dank aan de winkeliers is er voor de jongste kinderen een speciale middag georganiseerd. Voor de Landsmeerse kinderen is de mooiste tijd van het jaar begonnen. 

Meer berichten