Floris geeft onder andere stoelmassages.
Floris geeft onder andere stoelmassages. ((Foto: Rodi Media/MvS))

De vinger op de gevoelige plek

LANDSMEER - Elk nadeel heeft zijn voordeel, heeft wijlen Johan Cruijff ooit gezegd. Deze gevleugelde kreet gaat zeker op voor Floris Steinvoorte. Hij is als slechtziende geboren, maar heeft daardoor wel zijn tastzin beter dan gemiddeld ontwikkeld. Juist daarom is hij zijn eigen bedrijf Ziende Handen begonnen. Onder die noemer geeft de 43-jarige Landsmeerder sport- en stoelmassages.

Vanaf zijn geboorte is de wereld om Floris heen wazig. Voor hem is dat doodnormaal. Maar waar bij veel slechtzienden andere zintuigen, veelal de oren, als compensatie op vollere toeren draaien, is bij Floris de tastzin meer verfijnd. Hij is daarom op het idee gekomen een massage-opleiding te volgen en daar werk van te maken. Een goede keuze, die naadloos aansluit bij zijn ambitie om mensen te helpen.

Beter betaald

"Masseur is een beroep dat je als blinde of slechtziende goed kunt uitvoeren," stelt hij. "In Azië schijnt het zelfs zo te zijn dat blinde en slechtziende masseurs beter worden betaald omdat ze beter kunnen masseren."

Toegevoegde waarde

Nu is Floris zeker niet van plan om dit uit te buiten en hoge prijzen voor zijn diensten te vragen. Wel is hij zich ervan bewust dat hij een toegevoegde waarde biedt. Diverse klanten hebben dat al aan den lijve ondervonden.

Ontsteking

Floris: "Ik kan mensen echt specifiek op een plek raken waar dat nodig is. Dan leg ik letterlijk de vinger op de gevoelige plek. Ik weet waar ik moet zijn omdat de bewuste plek bijvoorbeeld warm aanvoelt. Daar kan dan een ontsteking zitten. Ik had laatst een klant die al eerder massages had gehad, maar zoals ik het deed, dat was haar nog nooit gebeurd."

Flors geeft sport- en stoelmassages, waarvan deze laatste eventueel op locatie. De massages zijn activerend of rustgevend. Het is maar net wat de klant wil.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met Floris via 06--212 05 896 of floris@ziendehanden.nl. Zie ook www.ziendehanden.nl.

Meer berichten