Loon Lions koploper Dames eredivisie

Lady of the game Lies van Straaten in actie.
Lady of the game Lies van Straaten in actie. (Foto: Jasmijn de Wit)

LANDSMEER - Loon Lions heeft afgelopen zaterdag medekoploper Lekdetec met 68-50 verslagen en staat bovenaan.

Aan het begin van de wedstrijd nam Loon Lions meteen alle initiatieven. Na drie minuten werden die initiatieven pas daadwerkelijk beloond met de eerste punten van de wedstrijd. Goede kansen op alle momenten in de aanval werden ernaast gewerkt en zo bleef een grote run voor Loon Lions uit.

Voorsprong

De grip was wel aan de kant van Loon Lions. Via 6-0 en 11-7 was het Lies van Straaten met vijf punten op rij om de voorsprong te vergroten en de grip op de wedstrijd te verbeteren. Een voorsprong van negen punten stond er op het bord na het eerste kwart.

Driepunter Lies

Na drie mins in het tweede kwart was het wederom Lies met een driepunter waardoor de voorsprong boven de tien kwam en Lekdetec de time-out in moest. Uit die time-out kwam Lekdetec terug tot zeven, wat een 11-2 run aankondigde voor Loon Lions en een ruststand van 37-23. In het derde kwart slingerde de voorsprong tussen de elf en vijftien punten en eind derde kwart kwam er een comfortabele voorsprong van twintig punten op het bord, waarmee kwart vier bijna plichtmatig afgewerkt kon worden.

Youngsters

Lekdetec gaf nog wel even gas en maakte een 6-0 run, wat de komst van de youngsters op het veld aan de kant van Loon Lions nog wel even uitstelde. Uiteindelijk konden zij hun opwachting op het veld maken en de wedstrijd uitspelen. Eindstand 68-50

Bloemen van Zijlstra

Na de wedstrijd waren de bloemen van bloemisterij Zijlstra en een goed gevulde tas van Hegron voor de lady of the game, Lies van Straaten. Lies is een tweede jaars dames 1-speelster uit de eigen jeugdopleiding van Landsmeer.

Druk programma

Aankomende weken heeft Loon Lions een druk programma. Eerst drie uitwedstrijden (27-11 Katwijk, 29-11 Haren, 5-12 Hoofddorp Beker). Daarna de eerste thuiswedstrijd op 7 december om 19.30 uur tegen Cangeroes uit Utrecht.