Marc de Jong
Marc de Jong ((Foto: ))

Politiek Platform Landsmeer

LANDSMEER - De meeste partijen in de Landsmeerse gemeenteraad vonden 2019 een prima jaar. Voor Positief Landsmeer was het intrekken van de aangifte tegen hun fractievoorzitter zowel een hoogte- als dieptepunt.

De partij ziet de aangifte als onderdeel van een groter geheel waarin "mismanagement en financiële krapte" samengingen. PL zegt het "jammer" te vinden dat er nog geen referendum is gekomen over de zelfstandigheid van Landsmeer.

De VVD zegt juist "blij" te zijn met het gezamenlijke standpunt op dit vlak. De liberalen geven aan daarnaast te balen dat er geen lastenverlichting afgesproken is. Volgens hen een "opvallend en onbegrijpelijk fenomeen in Landsmeer". Ook het feit dat er "weinig zicht is op meer woningen" stemt de partij nog niet erg positief.

Bij Lijst Hop en Honing heerst vooral optimisme. De partij noemt als hoogtepunten de gezamenlijke afspraken over, onder andere, het te bespreken monumentenbeleid en de herdenking van 75 jaar bevrijding volgend jaar. De partij concludeert dat de "samenwerking van bijna de gehele raad best goed werkt".

D66 is vooral tevreden over het volgens hen steeds meer verdwijnen van "een zekere mate van bestuurlijke arrogantie."

De sociaalliberalen stuurden vooral aan op meer betrokkenheid van inwoners bij allerlei politieke onderwerpen en zeggen dat dit "grotendeels geslaagd" is.

Ze zeggen zich nog wel zorgen te maken over de financiën van de gemeente en dan vooral het steeds verder leeg raken van de spaarrekeningen.

GroenLinks is "heel tevreden over het bijna unanieme besluit van alle partijen om geen overnachtingen en niet meer festivaldagen (in Het Twiske, MdJ) toe te staan."

De partij is daarnaast "blij" met het nieuwe platform Landsmeer Duurzaam, dat ervoor moet zorgen dat er "van onderop" initiatieven ontstaan om Landsmeer te verduurzamen.

Ook vanuit Lokaal Landsmeer komen positieve geluiden. Er wordt volgens hen "niet op de persoon gespeeld, de politiek is eerlijk en er wordt toch goed samengewerkt". De partij rekent de te verbeteren inning van toeristenbelasting als een belangrijke beslissing in 2019.

Het CDA geeft aan terug te kijken "op een zeer geslaagd jaar", met als hoogtepunten onder andere de nieuwe burgemeester en besluiten over het Twiske.

Minder positief zijn de christendemocraten over "de traagheid in de besluitvorming rondom de bestuurlijke toekomst" waar in mei dit jaar over werd besloten.

"Eindelijk," aldus de PvdA. De sociaaldemocraten willen onder andere dat er de komende tijd betere afspraken komen over participatie. Nu is het volgens hen niet altijd duidelijk of inwoners mogen meepraten of meebeslissen.

Meer berichten