Jan Holvast en Don Rotteveel zijn nauw betrokken bij de ambitieuze plannen.
Jan Holvast en Don Rotteveel zijn nauw betrokken bij de ambitieuze plannen. ((Foto: Rodi Media/MvS))

'Het Wapen' wordt culturele hotspot

LANDSMEER - Onder het motto 'uit in eigen dorp' moet Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer dé culturele hotspot voor de Landsmeerders worden. Deze ambitie krijgt vooral gestalte in de vorm van een kwalitatief hoogstaand cultureel weekend op 31 januari tot en met 2 februari. Op het programma staan voorstellingen van Hans Dorrestijn en The Amazing Stroopwafels, kindertheater van Eigenwijsjes en een zondagmiddagconcert van het Amarone Ensemble.

Jan Holvast en Don Rotteveel zijn nauw betrokken bij het profileren van Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer als culturele hotspot. Een plek waar een grote diversiteit aan uitvoeringen plaatsvindt. Ze tonen de verslaggever de zaal, die voor deze gelegenheid door de beheerder in een fraai theaterlicht wordt gezet, en de kleedruimte voor de artiesten, compleet met een comfortabel loungezitje en grote opmaakspiegel. Nee, de benaming 'Dorpshuis' dekt de lading echt niet meer. Vandaar het besluit van het bestuur om voor een beter passende naam te kiezen.

Het juiste moment

 "De naamwijziging is in september 2019 ingegaan," aldus penningmeester Jan Holvast. "Wij willen dit op de kaart zetten als culturele plek en alleen Dorpshuis als naam roept oubollige associaties op. Het is het juiste moment. De gemeente Landsmeer is bezig met een cultuurbeleid en er zijn met de komst van de wijk Luijendijk-Zuid nieuwe inwoners bij gekomen die dit nog helemaal niet kennen. Ook daarom willen we hier meer ruchtbaarheid aan geven."

Ambitieuze plannen

De ambitieuze plannen lijken meteen al goed uit te pakken. Het concert van The Blue Tone Bigband bracht veel mensen op de been, de boekenmarkt die regelmatig wordt georganiseerd is vanwege de grootte meer dan de moeite waard om te bezoeken en de Beatnacht is al uitverkocht.

Hans Dorrestijn

Het bestuur wil vooral naam maken met het culturele weekend dat van 31 januari tot en met 2 februari plaatsvindt. Don Rotteveel, die zijn culturele ervaring en expertise inzet, heeft met Hans Dorrestijn, The Amazing Stroopwafels, de Eigenwijsjes en, in overleg het het Zondagmiddagconcert, het Amarone Ensemble een even kwalitatief hoogstaand als gevarieerd programma samengesteld. "Er werd in Landsmeer de laatste jaren al een uitmarkt georganiseerd, maar het programma werd een beetje voorspelbaar. Ook daarom nu een cultureel weekend. Het is meteen een goede graadmeter. Als dit een succes wordt, weten we echt dat we op de juiste weg zijn."

Kaarten reserveren? Dat kan via info@dorpshuislandsmeer,nl of 020-4821582.


Meer berichten