Een optreden in Den Bosch.
Een optreden in Den Bosch. ((Foto: Marc Bolsius))

Vermaard jeugdkoor zingt in Landsmeer

LANDSMEER - Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor treedt op zondag 15 december op in het Dorpshuis het Wapen van Landsmeer.

De stichting Zondag Middag Concerten heeft veel moeite gedaan om dit koor naar Landsmeer te krijgen. Het koor zingt regelmatig in professionele series als de ZaterdagMatinee, de AVROTROS Vrijdagconcerten in Tivoli Vredenburg en het Zondagochtendconcert, onder andere met het Radio Filharmonisch Orkest. In het buitenland trad het koor verschillend malen op bij het Budapest Festival Orchestra, het Venice Baroque Orchestra en de Berliner Philharmoniker.

In 2016 bracht het Nationaal Vrouwen Jeugd Koor – ter herdenking van de Hongaarse Opstand in 1956 – de speciaal door Peter Vigh voor hen geschreven compositie 'És keressük az igazságot', in première tijdens het Grachtenfestival.

Nu staan deze jonge vrouwen op 15 december in Het Wapen van Landsmeer. Ze zingen religieuze liederen uit diverse Europese landen en sluiten om in de kerstsfeer te komen na de pauze het concert af met de prachtige Christmas Carols van Benjamin Britten.

Het programma/toegangsbewijs is te koop tegen contante betaling bij Bruna Landsmeer. Reserveren via zondagconcerten.landsmeer@gmail.com of 020-4821876. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

Meer berichten