Stap in voor een mooie wintervaartocht,
Stap in voor een mooie wintervaartocht, ((Foto: Klaas.Ros))

Wintervaartocht in Ilperveld

LANDSMEER - Vaar op zondag 15 december door het fraaie, winterse landschap bij Landsmeer. De boot vertrekt om 13.30 uur.

Het water in Ilperveld lijkt trager te bewegen en het gele riet zorgt voor een goudkleurige gloed. De weidevogels zijn vertrokken naar het zuiden, maar de verstilde rust is maar schijn, want door de duizenden wintergasten is er nog altijd volop leven in dit prachtige, waterrijke gebied.

Smienten overwinteren

Vanaf het water kun je de vele vogels het best bekijken. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien!
Er zijn ook allerlei soorten ganzen en zolang het nog niet vriest maak je kans op groepjes goudplevieren. Wie weet zie je in het riet een roerdomp op zoek naar prooi.

Reserveer een plek

Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek aan boord van de fluisterboot van Landschap Noord-Holland. Dat kan via www.gaatumee.nl. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Het is wel raadzaam om je warm aan te kleden. Goed ingepakt is het volop genieten op het water. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids je op een beker lekkere warme chocolademelk.

Meer berichten