Een grote groep vrijwilligers werd in et zonnetje en in de bloemen gezet.
Een grote groep vrijwilligers werd in et zonnetje en in de bloemen gezet. ((Foto: Aangeleverd))

Landsmeerse vrijwilligers in het zonnetje

LANDSMEER - De gemeente Landsmeer heeft veel waardering voor het onbetaalde en onmisbare werk dat vrijwilligers verrichten. Vaak doen ze dat op de achtergrond. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 6 december zijn deze vrijwilligers volop in het zonnetje gezet.

De vrijwilligers vormden een grote groep en voor de meeste van hen was het even wennen om vol in de schijnwerpers te staan. Ze moesten er toch maar even aan geloven. Wethouder Mandy Elfferich sprak ze toe in de foyer van het gemeentehuis en deelde bloemen uit. Na afloop stonden drankjes en hapjes klaar.

De vrijwilligersorganisaties hebben vrijwilligers voorgedragen waarvan zij vinden dat die extra aandacht verdienen. De enige voorwaarde was dat deze man of vrouw, jongen of meisje, zich op vrijwillige basis verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.

Elk jaar wordt in december de Internationale Dag van de Vrijwilliger gevierd. Op deze dag wordt wereldwijd uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijke functie van vrijwilligers in de samenleving. De gemeente Landsmeer grijpt deze gelegenheid altijd aan om haar waardering te uiten voor de vele vrijwilligers die actief zijn in de gemeente.

Meer berichten