Bevolkingsonderzoek borstkanker in Landsmeer

LANDSMEER - Bevolkingsonderzoek Midden-West is gestart met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen uit Landsmeer. Vrouwen woonachtig in de postcodegebieden 1121, 1127 en 1451 ontvangen ongeveer drie weken van tevoren een uitnodiging.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een onderzoekscentrum op het parkeerterrein Raadhuisplein bij het gemeentehuis Raadhuisstraat 1). ,

Bevolkingsonderzoek

Alle vrouwen van vijftig tot en met vijfenzeventig jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van de borsten. Het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Veel voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Van elke duizend onderzochte vrouwen is bij ongeveer vijfenrtwintig vrouwen aanvullend onderzoek nodig in het ziekenhuis om vast te stellen of werkelijk sprake is van borstkanker. Bij ongeveer zeven op de vijfentwintig van de naar het ziekenhuis verwezen vrouwen wordt inderdaad borstkanker vastgesteld.

Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 850 vrouwen minder aan borstkanker.

Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige zekerheid. Het is belangrijk om regelmatig mee te doen, ook als bij het vorige onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden. Niet alle gevallen van borstkanker kunnen vroegtijdig worden opgespoord. Bij klachten wordt geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt u terecht op onze website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 088 266 90 00 .

Meer berichten