Trynke Voolstra en Jacqueline Poncin, oudgedienden van Amnesty Landsmeer, waren er ook bij.
Trynke Voolstra en Jacqueline Poncin, oudgedienden van Amnesty Landsmeer, waren er ook bij. ((Foto: Rodi Media/MvS))

Landsmeer draagt bij aan Amnesty-actie

LANDSMEER - Niemand, waar ook ter wereld, wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran. Dat is de insteek van Amnesty International om met een massale schrijfactie op de Dag van de Rechten van de Mens autoriteiten op te roepen onschuldig veroordeelden te ondersteunen. Landsmeer deed ook mee.

De afdeling Landsmeer van Amnesty International is in maart - na veertig jaar - opgeheven, maar de jaarlijkse schrijfactie op 10 december is niet in gevaar gekomen. De raadzaal in het gemeentehuis was beschikbaar gesteld en Amnesty International had Martine Kroon en Mara Linnekamp afgevaardigd om de middag in de goede banen te leiden. Burgemeester Straat en wethouders Elfferich en Quakernaat openden de rij met een brief, gemeentelijke medewerkers volgden het voorbeeld en daarna druppelden bewoners binnen om aan de actie deel te nemen.

Ook Trynke Voolstra en Jacqueline Poncin waren van de partij. Zij zijn oudgedienden van de ter ziele gegane Landsmeerse tak van Amnesty, maar hebben hun strijd tegen het onrecht dat onschuldige mensen wordt aangedaan niet opgegeven.

Amnesty had een aantal schrijnende gevallen geselecteerd en aan de hand van voorbeeldbrieven kon Landsmeer een bijdrage aan de actie leveren. "Deze actie heeft zin," stelt Mara Linnekamp. "Al eerder hebben brieven geleid tot vrijlating van een veroordeelde. We zijn ook heel blij dat kleinere dorpen als Landsmeer meedoen."

Meer berichten