Tante Leen en Johnny Jordaan - ze zijn weer even terug op het podium.nt
Tante Leen en Johnny Jordaan - ze zijn weer even terug op het podium.nt ((Foto: Neeltje Knaap))

'De grote drie' van de Jordaan staan in Het Zonnehuis

TUINDORP OOSTZAAN - Na het succes van de voorstellingen in Theater Dorpshuis De Kwaker in Westzaan en in het De La Mar Theater in Amsterdam, is de productie 'Een Hemelse Kerst in de Jordaan' van 20 tot en met 26 december in het Het Zonnehuis te zien. Op eerste en tweede kerstdag zijn er zelfs twee voorstellingen per dag.

Het muziektheaterstuk gaat over Willy Alberti (Harry Slinger), Johnny Jordaan (Rob van de Meeberg) en Tante Leen (Marjolijn Touw) die in de hemel op zoek gaan naar Wim Sonneveld. Op welke afdeling gaat Wim hemelen? Het bekende trio en Wim Sonneveld zingen de klassiekers die hen zo groot maakten. Een heerlijk feest der herkenning met een lach en een traan, onversneden Jordanese humor, prachtige kerstliederen, een goddelijk engelenkoor en de rasmuzikanten Bert Stoots (piano) en René Trok (accordeon).

Harry Slinger (Willy Alberti) richt zich na Drukwerk op een solocarrière en op acteren. Speelde in toneel- en theaterproducties en in televisieseries, zoals 'In de Vlaamsche Pot'. Staat met Drukwerk opnieuw in concertzalen.

Marjolijn Touw (Tante Leen). Musicalster, zangeres, actrice en regisseuse. Winnares van drie musical awards. Op 2 december ontving ze de eervolle Gouden Genesius penning. Zij schitterde onder andere in de Nederlandse musicals 'Ciske', 'Petticoat' en 'Was getekend Annie M.G. Schmidt'.

Rob van de Meeberg (Johnny Jordaan). Acteur (onder andere) serie 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen'), zanger en cabaretier. Maakte voorstellingen over Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt, Wim Kan en Jacques Brel. Winnaar John Kraaijkamp musical award.

Vosmar Nicasie, Bart Steenbeek, Anna Wielink, Rosa van der Vlugt (engelenkoor). Vier aanstormende en getalenteerde kleinkunstenaars. Vormen samen een goddelijk engelenkoor.

Evert de Vries (regisseur). Is ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de Nederlandse kleinkunst. Oprichter van het Amsterdams Kleinkunst Festival, bedenker van het 'Concours om de Wim Sonneveldprijs' en de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs.

Bert Stoots (muzikaal leider en arrangeur). Tijdens zijn lange carrière is hij orkestleider of componist van vele musicals, theaterprogramma's en bij de televisie. Hij heeft gewerkt met Conny Stuart, Georgette Hagedoorn, Adèle Bloemendaal, Robert Paul en vele andere theatercoryfeeën. Muziektheater maken is zijn grote passie.

René Trok (accordeonist). Ze noemen hem de meest bevlogen accordeonist van Nederland. Hij werkt mee aan talloze shows, theaterproducties en musicals. Is veelvuldig te zien op de televisie of te beluisteren op de radio. Met zijn Amsterdamse humor en tongval is hij de perfecte musicus voor het Amsterdamse sentiment.

Reserveren? Dat kan via de website van producent Stichting Nederlied. www.nederlied.nl.
 

Meer berichten