Oud en nieuw in Landsmeer 2019-2020: ondanks handhaving meer schade

LANDSMEER - Op 29, 30 en 31 december 2019 is vanuit de gemeente Landsmeer extra handhaving ingezet om het illegaal afsteken van vuurwerk vóór het legale tijdstip van 18.00 uur op 31 december tegen te gaan.

Ruim 300 jongeren zijn op straat aangesproken door één van de vijf handhavers of straatcoaches. Hiervan staken circa 50 jongeren vermoedelijk vuurwerk af, maar kon dit niet in alle gevallen op heterdaad geconstateerd worden. Uiteindelijk zijn er vier verwijzingen naar HALT gedaan voor jongeren onder de 16 jaar en twee voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar. Samen met de politie heeft er één aanhouding plaatsgevonden voor het bezit van illegaal vuurwerk en verboden wapenbezit.

Schade

Er is voor ongeveer € 15.000 schade in de openbare ruimte aangericht. Dit is een stijging ten opzichte van 2018. Toen was de schade ruim € 5000. Het gaat onder meer om een kapotte glijbaan bij de Aalscholverstraat, veel glasschade in het wijkpark na het opblazen van een bierkrat, schade aan brievenbussen en verkeersborden.

Geen brandschade

De brandweer heeft níet hoeven uitrukken op nieuwjaarsnacht voor vuurwerk gerelateerde zaken.

Meer berichten