Het Ilperveld is een fraaie veenpolder.
Het Ilperveld is een fraaie veenpolder. ((Foto: Klaas Ros))

Fluisterend tussen het goudgele riet door

LANDSMEER - Landschap Noord-Holland biedt op zondag 19 januari om 13.30 uur een wintervaartocht door de fraaie veenpolder Ilperveld.

De tocht wordt begeleid door een gids en voert langs de vele eilandjes, omzoomd met geel riet. Dit geeft een warme, goudkleurige gloed op het verstilde water. De natuur lijkt in diepe rust, maar de duizenden wintergasten brengen volop leven. Vanuit de fluisterboot kun je hier optimaal van genieten.

Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien!

Het is raadzaam om je warm aan te kleden. Goed ingepakt is het volop genieten op het water. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids je op een beker lekkere warme chocolademelk.

Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek aan boord via www.gaatumee.nl. Kosten: volwassenen € 15.00, kinderen € 10.00. Beschermers betalen € 10.00 en kinderen van beschermers € 7.50. Vertrekpunt: parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Meer berichten