Braakballen uitpluizen.
Braakballen uitpluizen. (Foto: aangeleverd)

Met de Twiskespeurders speuren naar zoogdieren in Het Twiske

LANDSMEER/OOSTZAAN - De Twiskespeurders (kinderen van 6-11 jaar die van de natuur houden en daarin van alles willen ontdekken) gaan op zondagmiddag 2 februari speuren naar zoogdieren die in Het Twiske leven.

Veel van die dieren zijn 's nachts actief en zie je nooit. Toch komen we te weten welke zoogdieren er leven want we gaan braakballen uitpluizen. Uilen eten veel zoogdiertjes en in hun braakballen vind je hun botjes terug. 

Wist je dat er vleeseters en planteneters zijn? En waar je het verschil aan kunt zien? We knutselen een voedselpiramide om te zien wat de dieren eten. En na het spelen van het 'dieren-run spel' hebben de zoogdieren geen geheimen meer voor je.

De middag start om 13.00 uur bij zorgboerderij De Marsen, Pikpotweg 1 in Het Twiske, en eindigt om 15.00 uur. Kosten: €1,50 voor IVN-leden, €2,50 voor niet-leden.

De IVN Twiskespeurdersmap kost 1 euro (eenmalige aanschafkosten).Hierin kun je alle informatie en werkbladen van de Twiskespeurders bewaren. Opgeven is mogelijk via kinderactiviteiten@ivntwiske.nl. Trek warme kleding aan.

Meer berichten