Loon Lions weer in goede vorm

Katie Bussey, lady of the game in Bemmel met 25 punten waarvan 4 driepunters.
Katie Bussey, lady of the game in Bemmel met 25 punten waarvan 4 driepunters. (Foto: Jasmijn de Wit)

LANDSMEER - In de wedstrijd van zaterdag tegen Lekdetec zette Loon Lions de route naar vorm door. "De afgelopen weken werd er goed en intensief getraind en dat klonk door in de wedstrijd vanaf minuut één," aldus coach Volmer.

In de wedstrijd tegen Haren in de week ervoor werd de aanvallende potentie reeds getoond, maar sloot de defense nog niet voldoende. In de wedstrijd van zaterdag toonde het team van Loon Lions aan beide kanten van de bal flinke stappen te hebben gemaakt ten opzichte van voor de kerst.

Succesvolle aanvallen

Stops in defence werden gevierd en leidden meer dan eens tot succesvolle aanvallen, met name in de eerste helft aangevoerd door de met scherp schietende Katie Bussey. Een succesvolle buzzerbeater van Bussey zette Loon Lions na Q1 met 18-20 aan de goede kant van de score.

Driepunters

Kwart twee was het kwart van de driepunters. Lindsay Pengel startte met 2 rake pogingen, waarna Yfke Hoek een zelfde aantal liet noteren voor Lekdetec. Het antwoord was wederom van Pengel, waardoor de stand naar 24-29 ging en het initiatief naar Loon begon te schuiven.

Uit de time-out van Volmer kwam Loon Lions met een 9-2 run, wat de volgende time-out voor Bemmel inluidde. Een 9-0 run na deze time-out betekende een voorsprong van 18 punten. Deze marge bleef intact tot in de rust.

Verplicht nummer

In kwart drie bleven de ploegen elkaar in bedwang houden en bleef de marge rond de 20 punten en leek de rest van de wedstrijd een verplicht nummer te worden. Na één minuut in kwart vier werd echter de coach van Bemmel weggestuurd en dit gaf publiek en team de geest om er nog eens goed voor te gaan zitten. Ondanks de time-out van de kant van Volmer zette Bemmel een 9-3 run neer en zou er nog spanning in de wedstrijd kunnen komen.

Stuiptrekkingen

De stuiptrekkingen waren echter te laat en geroutineerd speelde Loon Lions de wedstrijd uit naar een eindstand van 56-71. Katie Bussey werd na de wedstrijd terecht uitgeroepen tot Lady of the Game. Scores: Bussey 25, Ligthart 11, Bröring, Pengel & Van Straaten 9.