Loon Lions boekt ruime overwinning op Den Helder

Katie Bussey, wederom uitgeroepen tot lady of the game, goed voor 27 punten.
Katie Bussey, wederom uitgeroepen tot lady of the game, goed voor 27 punten. Foto: Jasmijn de Wit

LANDSMEER - Loon Lions heeft zaterdag met 53-72 gewonnen van Den Helder.

Over en weer werd er lustig gescoord in het eerste kwart van de wedstrijd. In alle eerdere wedstrijden in de competitie ging de winst naar Loon Lions en zo ook deze wedstrijd. Alhoewel Loon Lions een paar goede stops maakte, stonden daar zeer eenvoudige lay-ups aan de kant van Den Helder tegenover. De defense van Loon Lions was duidelijk nog niet gesynchroniseerd en goed uitgespeelde offences van Den Helder leverden eenvoudige scores op, waardoor Q1 eindigde in 17-21.

De aanvallende kracht van Loon Lions bleef aanwezig en doordat de bal goed gedeeld werd bleef de aanval uitstekend lopen. Halverwege het tweede kwart was dan de maximale voorsprong negen punten bij 21-30. Kansen waren er zeker, maar die werden gemist, en een time out volgde van coach Volmer. Uit deze time-out volgde een 5 0 run en uiteindelijk brak de rust aan met 32-37.

In de pauze werd er aan de kant van Loon Lions gesproken over verbeteringen in de defense.

Aan het begin van het derde kwart lagen alle kansen bij Loon Lions, maar de bal wilde er niet in. Een 2-8 score dwong Den Helder opnieuw in een time-out na vier minuten. Na 4-9 volgde al de tweede time-out aan de kant van Den Helder. De laatste aanval voor Loon Lions liep en Bussey startte de aanval. Na een paar seconden dribbelen merkte ze, hoog boven de driepuntslijn, dat ze niet verdedigd werd en legde succesvol aan voor 40-59. Loon kreeg acht punten tegen in dit kwart, het bewijs dat er betere focus was in defence.

Het laatste kwart leek dan een verplicht nummer te worden, maar Den Helder gaf niet op. Loon Lions raakte niet in paniek op het moment dat de voorsprong slonk tot 9 bij 50-59. Een 3-13 run herstelde de marge weer naar 19 waardoor de wedstrijd eindigde in 53–72.

Katie Bussey werd wederom uitgeroepen tot lady of the game, zij was goed voor 27 punten waarvan drie 3-punters. Tanya Bröring en Maud Huijbens waren beide goed voor tien punten, Kim Hartman en Lies van Straaten scoorden zeven punten, Fieke Ligthart zes en Lindsay Pengel vijf.

Aankomende week wacht Loon Lions een druk programma: woensdag 29 januari spelen ze thuis in de ICL om 20.30 uur een bekerwedstrijd tegen 4consult Binnenland. Zondag 2 februari om 15.30 uur spelen ze wederom thuis in de ICL tegen Jolly Jumpers.