Burgemeester Dennis Straat kwam op visite.
Burgemeester Dennis Straat kwam op visite. ((Foto: Johan W. Koopmans))

Met de klapkar naar het Gardameer

LANDSMEER - Simon en Tine Horstman zijn zestig jaar getrouwd. Ze hebben het met dertig gasten gevierd in restaurant Juffrouw Tok Tok. Als kers op de taart kwam burgemeester Dennis Straat thuis op visite om namens het gemeentebestuur de felicitaties over te brengen.

De basis voor het huwelijk is zestig jaar geleden gelegd in de toenmalige zaal bij jachthaven Robinson. De jeugd uit Landsmeer en de omliggende dorpen volgde daar danslessen. Het hoorde in die tijd bij je opvoeding maar was vooral een bron van vermaak. Simon en Tine waren erbij en hadden direct oog voor elkaar. Het initiatief om elkaar beter te leren kennen lag bij Simon. Hij vroeg of hij Tine na afloop naar huis mocht brengen. Dat mocht - graag zelfs, want de liefde op het eerste gezicht kwam van beide kanten. Er volgden bezoeken aan de bioscoop in Het Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan en er ontstond een steeds hechtere band.

Duplex-woning

Dat ze met elkaar zouden trouwen was toen eigenlijk al beklonken. Het huwelijk werd gesmeed in het oude gemeentehuis van Landsmeer en gevierd op enkele avonden, met familie en vrienden los van elkaar. Het was in die tijd - net als nu - lastig om een woning te vinden. Maar als medewerker van de NDSM-werf kwam Simon in aanmerking voor een van de duplex-woningen in de Aalscholverstraat. Ze trokken daar in, maar niet voor heel lang. Na twee jaar verhuisde het stel naar de huidige woning aan de Lepelaarstraat. Daar wonen ze nog altijd met veel plezier.

Plezierig gezinsleven

Tine en Simon kregen drie kinderen - Jan, Aart en Anja - en daaruit zijn vier kleinkinderen voortgekomen. Het goedlachse echtpaar kijkt terug op een plezierig gezinsleven. Tine: "Het gezin liep lekker, geen strubbeltjes. En we hebben leuke vakanties gehad. Lekker met de klapkar naar het Gardameer. Daarna hebben Simon en ik veel verre reizen gemaakt."

Dikke glazen

Met name de vakantie naar India ligt nog vers in het geheugen. Op de plaats van bestemming troffen ze het gezin van hun oudste zoon dat op wereldreis was en daar maakten ze kennis met de voor ons westerlingen soms wonderlijke gewoonten van de Indiërs. Simon: "We zaten in een taxi, maar die reed heel zacht. 'Rij eens wat harder,' riep ik. 'Nee, dat kan niet, ik heb geen remmen,' antwoordde de chauffeur.' Ook een andere taxi-rijder staat het echtpaar nog helder bij. Hij parkeerde de taxi dicht bij het water, maar dat had ook anders kunnen aflopen, want hij droeg een bril met opvallend dikke glazen...

Luieren op het strand

De reislust zit er nog steeds in. Maar erg actief zijn ze tijdens de vakanties niet meer. Egypte is voor hen een populaire bestemming. Ze gaan dan, verzekerd van zon, lekker luieren op het strand.

Ook thuis vermaken ze zich uitstekend. Lekker rommelen in de tuin of kruiswoordpuzzels en cryptogrammen oplossen. En lekker eten. Simon: "Tine kan goed koken. En ze is hartstikke lief."

Meer berichten