Loon Lions geeft Cangeroes geen kans

Ella Bouwman in actie.
Ella Bouwman in actie. Foto: Jasmijn de Wit

LANDSMEER - Loon Lions boekte afgelopen weekend een eenvoudige zege op hekkensluiter Cangeroes. Eerder, vóór de kerst, wist Cangeroes nog een van haar twee overwinningen in het seizoen te behalen tegen Loon Lions.

In deze wedstrijd was daar niets meer van te zien. Cangeroes opende de score met een driepunter, die werd beantwoord door Loon Lions met eenzelfde score. De 3-0 was de eerste en tevens de enige voorsprong van Cangeroes in de wedstrijd.

Van 5-5 stoomde Loon Lions door naar 5-21 en liet haar tegenstander hulpeloos achter. Reeds in kwart een was er ruimte voor de youngsters om te spelen. Katie Bussey kreeg alle ruimte en mikte er meteen 13 punten in voor een 8-25 eindstand in het eerste kwart.

Cangeroes bleef moeite houden met de press aan de kant van Loon Lions en zo creëerden ze weinig mogelijkheden om zichzelf terug te krijgen in de wedstrijd. De rust begon met 20-48.

Aan de kant van Cangeroes leek alleen Maaike van Zeijl er nog zin in te hebben en zo leek ze het in haar eentje te moeten doen. Ook de zoneverdediging en de press kon Loon Lions niet in gevaar brengen en zo stroomden aan beide kanten de youngsters het veld op. in het derde kwart was de stand 30-73 en werden de starters aan de kant gehouden, met het oog op de wedstrijd aankomende woensdag. Eindstand van de wedstrijd was 45-89 in een wedstrijd waarin alle Loon Lions wisten te scoren.

Katie Bussey was goed voor 21 punten, Claire Hirman 11, Tanya Bröring en Maud Huijbens beide 10. Fieke Ligthart en Nadine Boesaart scoorden beide 7, Lies van Straaten 6, Kim Hartman, Lindsay Pengel en Ella Bouwman 4, Denise Bloemkolk 3 en Josefien Cornelissen 2 punten. Aanstaande woensdag spelen de Loon Lions tegen Grasshoppers nummer drie versus nummer één. Dt belooft een spannende wedstrijd te worden.

Nadine Boesaart speelt dan haar vijfhonderdste eredivisiewedstrijd. Een heel bijzonder record. Dus kom onze Loon Lions aanmoedigen op woensdag 12 februari om 20.30 uur in de ICL in Landsmeer.