Nadine Boesaart in eregalerij Loon Lions

Nadine Boesaart omringd door teamgenoten voor haar net onthulde banner.
Nadine Boesaart omringd door teamgenoten voor haar net onthulde banner. (Foto: Jasmijn de Wit)

LANDSMEER - In een heftige week met een doordeweekse wedstrijd en daaropvolgend een in het weekend werd Loon Lions flink getest. Op woensdag kwam de nummer één op bezoek en op zaterdag werd de nummer twee bezocht. Beide vorige edities gingen voor de kerst nog hopeloos verloren, zo anders was dit het geval in deze zware week.

Grasshoppers werd verdedigend beteugeld en gratis schoten kregen ze niet. Een geslaagde aanpak gezien het wedstrijdverloop. Grasshoppers kwam in het vierde kwart tot de maximale voorsprong van acht punten, maar deze werd vakkundig weggewerkt door een sluitende verdediging. Het resultaat was een gelijkstand aan het einde van de reguliere tijd. De verlenging van vijf minuten liet eenzelfde beeld zien en de spanning continueerde.

Uiteindelijk stond Loon Lions met drie punten achter toen Grasshoppers in de laatste aanval het verschil naar zes punten bracht. Helaas was dit niet de ultieme beloning voor Nadine Boesaart. Zij speelde namelijk haar vijfhonderdste eredivisiewedstrijd. De gehele wedstrijd stond dan ook in het teken van deze bijzondere en ongeëvenaarde prestatie. Nadine is hiervoor na de wedstrijd gehuldigd met de bloemen van Zijlstra Bloemen en de cosmeticatas van Hegron. Daarnaast hangt er nu ook een banner in de eregalerij in de ICL in Landsmeer met haar naam, rugnummer en prestatie. Alle teamgenoten en staf waren speciaal gekleed in een shirt met de tekst die ook op de banner staat.
De zaterdag erna barstte de strijd los tegen de nummer twee. Er werd veelvuldig stuivertje gewisseld en de 'leadchanges' volgden over en weer. Aan het einde van de wedstrijd kon alles nog beide kanten op en schoot Katie Bussey Loon Lions naar een punt voorsprong. Eindstand 86-80.