(Foto: )

Dubbelconcert Eendracht Den Ilp en Emergo Castricum

DEN ILP - Fanfare De Eendracht biedt op zondag een dubbelconcert voor liefhebbers van fanfaremuziek. Twee fanfares uit Noord-Holland uit de eerste divisie laten het beste van zich horen in een aantrekkelijk programma. Voor De Eendracht Den Ilp is dit tevens de try-out voor hun concoursdeelname medio maart.

De Eendracht uit Den Ilp promoveerde diverse keren en komt al jaren uit in de hoogste divisie voor fanfare. Sinds 2014 richtte De Eendracht zich op wedstrijdniveau vooral op het Wereld Muziek Concours en de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK). Van de vier deelnames aan het ONFK wist De Eendracht onder leiding van dirigent Marcel Visser in de eerste divisie drie keer landskampioen te worden. Op 14 maart neemt De Eendracht deel aan het concours voor fanfare- en harmonieorkesten in Zutphen.

Fanfareorkest Emergo uit Castricum staat onder leiding van dirigent Erik van de Kolk en komt ook al jaren uit in de hoogste fanfaredivisie. Het ambitieuze orkest nam meerdere keren deel aan de Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en wist hoge ogen te gooien tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Het gezamenlijke concert van zondag 1 maart begint om 14.15 uur in Dorpshuis De Wije Ilp in Den Ilp (Den Ilp 73). Kaarten zijn online verkrijgbaar via: www.ticketkantoor/shop/dubbelconcert. Volwassen € 5,00. kinderen € 2,50. Kaarten zijn ook bij toegang verkrijgbaar.

Meer berichten