Toekomst lacht ATC Kadoelen toe

Algemeen
De renovatie is in volle gang en de betrokkenen kijken reikhalzend uit naar de oplevering van het vernieuwde complex.
De renovatie is in volle gang en de betrokkenen kijken reikhalzend uit naar de oplevering van het vernieuwde complex. (Foto: Johan W. Koopmans)

KADOELEN - Geen open dag, geen eerste paal, geen hoge gasten van de gemeente Amsterdam en de KNLTB. Vanwege de coronacrisis blijft het complex van ATC Kadoelen op zaterdag 28 maart leeg. Maar het gaat niet ten koste van de grootscheepse renovatie die is ingezet, want die gaat gewoon door. De tennisclub, in 2016 nog op de rand van opheffing, maakt zich op voor een zonnige toekomst.

Ooit telde de club niet minder dan 1.200 leden. Maar het sportpark Kadoelen verloederde en dat had zijn weerslag op het ledenaantal van de tennisvereniging. De een na de ander zocht zijn heil elders en boven de gravelvelden pakten zich donkere wolken samen. In 2016 was het dieptepunt bereikt. Het aantal leden was geslonken tot 200 en het bestuur overwoog serieus om de vereniging op te heffen.

Zover is het niet gekomen. Penningmeester Cor Tonbreeker: "Er zijn een paar mensen opgestaan die de club wilden redden. We zijn in 2017 met de Centrale Stad en de KNLTB om de tafel gaan zitten. Er werd vastgesteld dat Amsterdam-Noord extra tennisbanen nodig heeft en we hebben samen een businessplan opgesteld om het complex te renoveren."

De werkzaamheden zijn in volle gang. Er komt een eigen toegangsbrug, vijf nieuwe gravelbanen in de categorie premium plus, drie extra all weather-banen worden aangelegd en de oude gravelbaan zou op een zeker moment zomaar kunnen worden omgetoverd in een of meer padelbanen. Padel is een racket- en balsport die sterk in populariteit toeneemt. Ook daarmee laat het bestuur zien oog te hebben voor de toekomst.

Met in totaal twaalf banen is het complex klaar voor de toekomst. Een toekomst die er zonnig uitziet. Tennis is en blijft immers een populaire sport en met de enorme groei van Amsterdam-Noord is de verwachting gerechtvaardigd dat de animo om bij ATC Kadoelen te tennissen ook sterk zal toenemen, wat zich vertaalt in een uitdijende ledenlijst.

Centraal in het complex komt een modern clubhuis te staan, naar een ontwerp van de jonge, ambitieuze architect Matthijs Hesta. De eerste paal zou op 28 maart worden geslagen, maar daar steekt het coronavirus een stokje voor. Van uitstel komt in dit geval geen afstel. Het feestelijke moment wordt verplaatst naar eind september. Wat wel doorgaat is de 10% bouwkorting voor nieuwe leden. Deze korting geldt in maart en april. Actuele informatie? Kijk op website www.atckadoelen.nl.

Marcel van Stigt