Kinderopvang tijdens coronacrisis voor Landsmeerse en Waterlandse ouders

Algemeen
Mandy Elfferich:
Mandy Elfferich: "Trots op de samenwerking." (Foto: Rikus de Lange)

LANDSMEER - De gemeente Landsmeer heeft met kinderopvang Partou afspraken gemaakt over 24 uurs opvang. Dit vanwege het besluit van de overheid om alle kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en basisscholen tot en met 28 april te sluiten. De ouders/verzorgers moeten nu zelf zorgen voor de opvang. 

Voor ouders met een cruciaal beroep heeft de gemeente avond-, nacht- en weekendopvang georganiseerd. Ook voor ouders met een cruciaal beroep en die normaal geen gebruik maken van gewone kinderopvang, is daar nu de mogelijkheid voor om in te schrijven. Ouders moeten zich wel aanmelden via de website van de gemeente. Daar staat ook alle informatie op.

Noodopvang 4 tot 12 jaar

Elke basisschool kan tijdens schooltijden noodopvang aanbieden. Noodopvang nodig voor kinderen tussen 4 en 12 jaar? Neem dan contact op met de school van uw kind of met het kinderdagverblijf (of BSO) waar de school u naar verwezen heeft. Alle basisscholen in Landsmeer hebben een afspraak met een of meer kinderopvangorganisaties om zorg te dragen voor noodopvang. Voor de kinderen van basisschool De Hoeksteen geldt tot en met 28 april dat noodopvang op de school geregeld is.

Noodopvang 0 tot 4 jaar

Ouders die noodopvang nodig hebben voor kinderen tussen 0-4 jaar kunnen contact opnemen met hun eigen kinderdagverblijf. Als een kind niet naar een kinderdagverblijf gaat en ook niet in de privésfeer opgevangen kan worden, kunnen ouders in aanmerking komen voor noodopvang vanuit de gemeente. Ouders moeten zich aanmelden via de website van de gemeente.

Waterlands gemeenschapsgevoel

Wethouder Mandy Elfferich: “In deze bijzondere tijden worden er ook bijzondere dingen voor en met elkaar geregeld. Dat Partou in Landsmeer dit heeft geregeld, in samenwerking met de gemeente, voor alle ouders met cruciale beroepen uit Waterland en Landsmeer, vind ik geweldig. Dat ook het Van der Valk hotel Volendam belangeloos meehelpt en bedden voor de grotere kinderen uitleent, geeft wel ons Waterlandse gemeenschapsgevoel weer. Ik ben trots op al die mensen en de samenwerking.”

Aanmelden

Landsmeerse ouders die hun kind willen aanmelden voor nood- of 24 uurs opvang kunnen zich melden via www.landsmeer.nl, klik op vragen en antwoorden over zorg, sport en jeugd.

Kinderen die klachten hebben

Uw kind moet gezond zijn om gebruik te kunnen maken van deze noodopvang. Kinderen die klachten hebben zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts kunnen niet terecht. Lukt het niet om opvang te regelen? Ga dan met uw werkgever in gesprek over een oplossing.