Gezamenlijke Rotaryclubs zetten zich in voor Voedselbank Purmerend

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Voedselbank Purmerend)

REGIO - Op initiatief van Rotaryclub Monnickendam en in nauwe samenwerking met Rotaryclubs Purmerend, Purmerend-Weidevenne, Purmerend-Polderland, Purmerend-Waterland en Landsmeer, is een initiatief gestart om geld in te zamelen voor Voedselbank Purmerend. De Voedselbank staat in deze en de komende tijd extra onder druk. 

Leveranciers van producten zijn deels gesloten of minder actief en de verwachting is dat de vraag door de coronacrisis gaat stijgen. Na contact met Voedselbank Purmerend bleek met name de aanvoer van beperkt houdbare versproducten, waaronder zuivel, een uitdaging te zijn. En dat terwijl juist deze verse producten zo belangrijk zijn om gezond te blijven. 

Gezamenlijke actie

De gezamenlijke Rotaryclubs ondersteunen het belang van de regionale Voedselbank in Purmerend. Niemand komt graag bij de Voedselbank voor zijn boodschappen, maar het biedt voor velen een noodgedwongen, maar belangrijke oplossing. En daarom besloten de clubs gezamenlijk geld in te zamelen voor dit goede doel. De clubs hopen zo een significant bedrag op te halen, waarmee Voedselbank Purmerend de komende tijd genoeg middelen heeft om deze schaarse producten zelf in te kopen en hiermee de pakketten wekelijks aan te vullen. 

Crowdfunding

Omdat het lastig is zelf groepsacties te ontplooien, vanwege de beperkende coronamaatregelen, zijn de clubs een crowdfundingsactie begonnen op https://rotaryclub-monnickendam.kentaa.com/. Naast een bijdrage vanuit de clubs, spreken de leden ook hun netwerk aan met het verzoek om een donatie te doen aan dit goede doel. De actie, die begin mei gestart is, verloopt tot op heden voorspoedig. Een eerste streefbedrag is bijna gehaald, maar ook daarna zal de actie door blijven lopen. De actie wordt op 31 mei afgesloten en vervolgens wordt het opgehaalde bedrag overgemaakt aan Voedselbank Purmerend. 

Help helpen

Tot en met 31 mei vragen de gezamenlijke clubs aan particulieren en bedrijven om een vrijwillige donatie. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Voedselbank Purmerend, zodat zij hiervoor zelf versproducten in kunnen kopen voor hun clientèle. Zo weten we zeker dat er gekocht wordt waar behoefte aan is. 

Over Rotary

Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. In de regio Waterland zijn 6 clubs actief, te weten: RC Purmerend, RC Purmerend-Waterland, RC Purmerend-Weidevenne, RC PurmerendPolderland, RC Landsmeer en RC Monnickendam.